kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jean denilince aklınıza sadece mavi olanlar gelmesin. Bu sezon farklı renkte jeanler moda.

Jean yeni yüzüyle geliyor

ESRA ÇORUH
28.03.2008
Jean pantolon, jean etek ya da jean ceket... Modası hiç geçmeyen jeanler, değişik renkleriyle de revaçta. Ama bu sezon moda olan yüksek bellileri giymek için vücudunuza güvenmeniz gerek!..
1- İlkbahar-yaz sezonunda jean yine popüler mi? Yeni sezonda jean koleksiyonlarında yenilikler var mı? Bilgi verirseniz çok sevinirim. (M. R. - İstanbul)
- Jeanin popüler olmadığı bir sezon düşünemiyoruz. Kadın-erkek, yaşlı-genç, kilolu-zayıf fark etmeden herkesin hayatında jeanin ayrı bir yeri var. Ama her sezonda kalıpları, yıkamaları, renkleri değişim gösteriyor. İlkbahar-yaz sezonunda alışık olduğumuz dar kalıplar, yerini bol paça ve yüksek belli modellere bırakıyor. Ayrıca 'boy friend' modeli dediğimiz erkek kalıplarını anımsatan, boru paça, rahat kesimli jeanler de yine moda. Yaz sezonunda jean şortlar da hayatımızda olacak. Hatta sadece plajlarda değil, şehir hayatında da özellikle yüksek belli şortlardan vazgeçemeyeceğiz. Bir başka yenilik de mavi renk dışında canlı renklerin de denim kumaşta çok görülecek olması. Yaz için sadece beyaz değil, mavi, yeşil, kırmızı, pembe gibi canlı renklerde jean pantolonlar da çok moda.

2- Yeni sezonda bol paça jean pantolonların çok moda olduğunu görüyorum. Birkaç sezondur dar paça jean pantolonlara alışık biri olarak, bu modeli nasıl giymemiz konusunda ipuçları istiyorum. (E. I. - Bursa)

- Haklısınız, birkaç sezondur dar paça jeanlerden vazgeçemiyorduk. Geçtiğimiz sezon hayatımıza girmeye başlayan bol paça jean pantolonları giymeye ilk başta cesaret edemesek de, gözümüz yavaş yavaş alıştı. Jeaninizi seçerken mutlaka üzerinize tam olmasına dikkat edin. Ne bol ne de çok dar olması gerekiyor. Bu modeller, topuklu ayakkabılarla daha güzel durduğu için pantolonun paça boyu da ne çok kısa ne de çok uzun olmalı. Seçeceğiniz ayakkabınız, platformlu da olabilir. Bu pantolonlar sizi daha da uzun gösterir. Bol paça pantolonların üzerine giyeceğiniz şeyi seçerken yine bol, dökümlü üstler yerine daha dar, küçük üstleri tercih etmelisiniz. Üzerine ceket veya yelek giyecekseniz, içinizdeki bluzun mutlaka dar olmasına, özen gösterin.

3- Jeani sadece pantolon olarak mı kullanmak gerekiyor? (G. U. - İzmir)

- Jean tercihinizi sadece pantolonlarda kullanmak zorunda değilsiniz. Denim kumaşı, hem rahatlığı hem de kolay kullanımı sayesinde tasarımcıların koleksiyonlarında vazgeçemedikleri bir tür. Bu nedenle jean, pantolonlar dışında etek, şort, ceket, tulum, yelek olarak da karşımıza çıkıyor. Hatta bazı markalar bu kumaşı ayakkabı ve çanta gibi aksesuarlarda da kullanıyor. Eğer klasik bir tarzınız varsa sezonun modası olan dar kalem jean etekleri tercih edebilir, spor bir tarzınız varsa jean montları her şeyle tamamlayabilirsiniz. Yaşınız genç ise, mini jean etekler de tam size göre. Jean montları da sadece spor olarak düşünmeyin, klasik kesimli dar olanları kumaş pantolonun üzerine de giyilebilir. Ayrıca yeni sezonda jean yelekler de çok moda.

4- Yüksek belli pantolonlar bizi 70'li yıllara götürüyor. Bu modeli çok sevmesem de, modayı takip etmek istiyorum. Nasıl giymem gerektiği konusunda yardımınıza ihtiyacım var. (O. Ü. - Eskişehir)
- Haklısınız, yüksel beller, bol paçalar bizi 70'li yıllara götürüyor. Hippi tarzının yeni halini ilkbahar-yaz sezonunda görüyoruz. Yüksek bel, sadece jean pantolonlarda değil, etekler hatta şortlarda da dikkat çekiyor. Yüksek belli modelleri seçerken de göğüs altında bitenleri tercih etmemek gerekir. Eğer çok zayıf değilseniz bu göğüs altında biten yüksek beller hoş durmuyor. Düşük belli jeanlerden sonra bu modellere alışmak biraz güç olsa da, bel hizasında olanları deneyebilirsiniz. Yüksek belli jeanleri giyerken, belinize kemer takabilirsiniz. Böylece daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Üzerinize giyeceğiniz bluzu ya da gömleği de içinize sokmayı unutmayın. Eğer çok kiloluysanız bu modellerden uzak durun ya da koyu renkleri tercih edin.

5- Günlük hayatımda jeani çok tercih eden birisi değilim. Çünkü işim gereği klasik giyinmem gerekiyor ve sadece hafta sonları jean giyebiliyorum. Acaba, jean pantolonu ciddileştirmem mümkün mü? (T. K. - Adana)
- Jean pantolon alırken çok yıpranmış bir model seçmemeye özen gösterebilirsiniz. Yırtık pırtık bir jeani işyerine giymek uygun olmayacaktır. İlkbahar-yaz sezonu için açık renk jeanleri tercih edebilirsiniz. Jeaninizin rengi ne olursa olsun, tişört yerine gömlekle tamamladığınız zaman daha klasik bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca üzerine ceket de giyerseniz, hem rahat hem de modern bir görüntü yakalamış olursunuz. Jeanin altına lastik ayakkabı ya da düz babet yerine, yüksek topuklu ayakkabı giyerseniz, daha şık bir hava yaratabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları