kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'den, 'Dikkatli konuş' uyarısı

Şenol ATEŞ -ANKARA
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'nin kapatılması davası ile ilgili AB'den gelen baskılar için "Hükümetin baskısı ile yapılıyor olabilir" dedi. Edinilen bilgiye göre Baykal, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında şunları söyledi:
AB BASKI YAPIYOR: AKP hakkındaki kapatma davası ile ilgili son günlerde AB çevrelerinden üst üste gelen açıklamalar yargıya bir baskı niteliği taşımaya başladı. Bu açıklamalar hükümetin telkini ile de yapılıyor olabilir. Bu gibi girişimler Türk yargısını etkileyemez.
BARROSO'YA 138. MADDEYİ HATIRLATTI: Sayın Barroso Meclis'te yapacağı konuşmada Anayasamızın 138. maddesini dikkate almalı ve açılmış olan bir dava hakkında yorumda bulunan ifadelerden kaçınmalıdır.
301. MADE ANAYASA AYKIRI: Barroso burada iken, bu sorununu halledildiği, veya halledilmekte olduğu izlenimi verildi. Üstelik 301. madde değişikliği ile Cumhurbaşkanına verilen dava açılıp açılmamasına yönelik karar verme yetkisi bizim Anayasamızın özüne aykırı. Barroso'nun yapacağı konuşma tartışma yaratırken CHP Grup başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu da "Dikkatli konuş" uyarısı yaptılar.