kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Babalarını kaybeden Hüseyin (solda) ve Ferhat morg kapısında böyle bekledi.

Biz babamızı kaybettik başka babalar ölmesin

Murat KARAMAN / Neslihan ÖZBOZKURT
20 yıldır süren kan davasının son kurbanları İklik ailesinden 5 can oldu. Aile "Onlarca canı toprağın altına da koysak, bu husumet sürüp gidiyor" dedi. Olayla ilgil Başbakan Erdoğan da devrede..
Mersin'in Tarsus ilçesinde önceki gün öldürülen Ahmet (19), İzzettin (42) ve Recep İklik (46) ile kaçarken vurulan Bahri İklik (55) ve Abidin İklik (39) toprağa verildi. Kan davasının 20 yıl önce Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Meşebağlar Köyü'nde başladığını belirten ve fotoğraf çekilmesine izin vermeyen İklik ailesinin ileri gelenleri, kan davasını şöyle anlattı: "İlk önce Şah Bedi İklik öldürüldü. Bu olaydan 7 yıl sonra Zeren ailesinden Kadir Zeren, İnce ailesi tarafından silahla öldürüldü. 2007 yılının ilk ayında ise İnce ailesi, Kadir Zeren'i vurdu. Bu olaydan bir ay sonra Tarsus'ta tren garı yakınında Ömer İnce öldürülürken, Sabri İnce de yaralandı. Bizlerin Zeren ailesine yardımcı olduğumuzu ve koruduğumuzu düşünerek bu olayı gerçekleştirdiler."

"KURTULAMADIK"
Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazeleri almaya gelen, öldürülen İzzettin İklik'in oğlu Ferhat (19) ile Abidin İklik'in oğlu Hüseyin, kan davasının sona ermesini istediler. Ferhat İklik, "Artık biz gençler bu kan davasının sürmesini istemiyoruz. Başka çocukların babası ölmesin. Eğer bu dava bitmezse ya biz onları ya onlar bizi öldürecek. Devletimizin olaya sahip çıkmasını istiyoruz" derken, Hüseyin İklik, "Babamı öldürenlerin en büyük cezayı almasını istiyorum. Küçük yaştaki çocukları ön plana atıyorlar" diye konuştu. Olayın ardından 12 çocuğuyla birlikte başsağlığına gelenleri karşılayan İzzettin İklik'in eşi Sevim İklik, "Onlarca canı toprağın altına da koysak, bu husumet sürüp gidiyor. Ben 12 çocuğumla ortada kaldım. Bu çocuklara kim bakacak? 15 yıl önce köyümüzden kaçtık yine de kurtulamadık" dedi. Öldürülenlerin kardeşi Mahmut İklik de iki zanlının kalp hastası babası Mevlüt İ.'ye öldürülen kardeşi Bahri ile birlikte kan verdiklerini anlatarak "Biz onlara kan verdik onlar bizim canımızı aldı" dedi. 7 kişinin gözaltına alındığı 5 kişinin de arandığı olayla ilgili bilgi alan Başbakan Erdoğan babasının cesedine sarılıp ağlayan Vedat'a yardım edilmesini istedi.