kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eski MHP Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, esnaf ziyareti sırasında konuşma yaparken aranan zanlı Ömer Ulusoy da arkasında duruyor.

Eski MHP il başkanı ve zanlı aynı karede

Veysi SAĞLAM - Recep AKTEPE
Üniversitede ateş eden Ömer Ulusoy'un, eski MHP il başkanı Sağır'ın birçok toplantısına katıldığı ortaya çıktı. Teşkilat, "Tanımıyoruz" demişti..
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, olaylarla ilgili olarak, vali, emniyet, jandarma, savcılık ve diğer yetkililerle yapılan toplantı sonrası önlemlerin artırıldığını, yerleşke ve öğrenci yurdunda sükunetin sağlandığını bildirdi. Olaylar sırasında silah sıkarken görüntülenen ve o günden beri aranan Ömer Ulusoy halen yakalanamadı. Ulusoy ve sol görüşlü gruptan olduğu iddia edilen Ahmet Pekmez hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Ulusoy'un, 10 yıl önce Kayseri'deki köyünden boyacılık yapmak için Antalya'ya geldiği öğrenildi. Ulusoy'un, eski MHP İl Başkanı Nizamettin Sağır ile aynı karede göründüğü fotoğraflar ortaya çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ziyareti sırasında Ulusoy'un, Sağır'ın yanı sıra, dün görevden alınan il başkanı Mustafa Akar'la da görüntülendiği belirlendi. Önceki gün gözaltına alınan Tahir Kara (19) ise, olayda kullandığı kurusıkı tabancayı, Ülkü Ocakları'ndan İsmail Turgut'a verdiğini söyledi. Gözaltına alınan Turgut'un evinde 4 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Gözaltındaki sol görüşlü bir kız öğrencinin yurttaki dolabında da kurusıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi. Öte yandan Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak gözaltındaki 45 kişiden 32'si serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan aralarında Tahir Kara'nın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

YÖK: GÜVENLİK ARTIRILMALI
Bu arada YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, rektörlüklere yolladığı genelgede, üniversitelerde şiddet barındıran olayların önlenmesi için yerleşkelerdeki güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.