kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diana'nın oğulları kararı kabul etti

Yeni Haber
İngiliz tahtının varisleri olan Lady Diana'nın oğulları Prens William ve Prens Harry, annelerinin ölümüyle ilgili soruşturmanın ardından jürinin bugün verdiği kararı kabul ettiklerini açıkladılar.

Prens William ve Prens Harry, bu akşam yaptıkları yazılı açıklamalarında, jüriye teşekkür ettiler. Açıklamada, prenslerin, Prenses Diana ve Dodi El Fayed'in ölümüne neden olan kazayla ilgili jüri kararını kabul ettikleri ifade edildi. Prenses Diana'nın El Fayed ile birlikte 1997 yılında Paris'teki bir tünelde geçirdiği kazanın nedeninin saptanması konusunda yaklaşık 6 aydır devam eden soruşturmanın ardından, jüri kararını bugün vermişti. Kazada kasıt bulmayan jüri, Diana ile El Fayed'in "şoför Henri Paul ile çifti izleyen paparazzilerin ihmalkar hareketleri neticesinde öldükleri" kararına vardığını açıklamıştı.

"Çarpmaya, takip eden araçların hızı ve hareket tarzı, Mercedes'in şoförünün hızı ve hareket tarzı neden oldu ya da katkı sağladı" diyen jüri başkanı, aracın çarpmasına katkı sağlayan etkenler olarak da, "şoför Henri Paul'un alkolün etkisi altında olmasını, Diana'nın emniyet kemeri takmamasını ve aracın bir kolona vurmasını" göstermişti. İngiltere'de görülen dava, Fransa'nın yasal süreci nedeniyle 10 yıl geç başlamıştı. Hem İngiliz hem de Fransız polisi de, Diana ile El Fayed'in öldüğü feci trafik kazasına şoförün alkollü olmasının ve aşırı hızın neden olduğunu belirtmişti.