kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eyfel Kulesi'ni ziyaret de Paris turunun bir parçası.

Entelektüel bir tatil için 8 adres

ABD'nin Forbes dergisi, doktoralı uzmanlar eşliğinde zekâ ve entelektüaliteyi artıran tatil istikametleri ve içerikleri belirledi ..
Yaz boyunca tatillerde kumsalda yatıp güneşlenmekten bıkanlar için entelektüel kapasiteyi, zekâyı artıracak tatil programı önerildi. ABD'de yayımlanan Forbes dergisi, zekâ ve entelektüaliteyi artıran tatil istikametleri ve içerikleri belirledi. Tatil turlarını organize eden ise Contex Travel adlı bir şirket. Sanat, tarih, arkeoloji, teoloji ve birçok konuda uzman hatta doktoralı rehberler eşliğinde yapılan turlar sayesinde tatillerde "öğrenmek" hedef oluyor. Bu turlarda örneğin uzman rehber, ekibe Fransa'daki ünlü Louvre Müzesi'ni tam üç saatte gezdirip akımların etkilerini tartışıyor, anlatıyor. Tarihi Eyfel Kulesi de gezinin bir başka durağını oluşturuyor. Şirket yetkilileri, insanların Venedik, Floransa, Paris gibi kentlere sanat ve mimari hakkında bilgi edinmek için gittiklerini söylüyor. Şirketin kurucusu Paul Bennett, müşterilerinin uzman rehber eşliğinde okul yıllarına dönmek ya da sanat tarihi ya da mimariyi öğrenmek isteyenler olarak ikiye ayrıldığını anlatıyor ve ekliyor: "Her iki şekilde de evlerine daha fazla entelektüel bilgiyle dönüyorlar..."

İngiltere'den Moskova'ya: İngiltere'nin Cambridge şehrinden başlayan gezide Soğuk Savaş yılları, KGB ve efsane haline gelen ajanları, Rus siyaseti ve tarihi anlatılıyor.

Cornwall-İngiltere: Kral Arthur efsanesi, bunların modern yorumları anlatılıyor, kaleler geziliyor.

Roma-İtalya: Mimari eserler odağında yapılıyor, 3 saat sürüyor. Mimar rehberler siyaset, din ve mimari ilişkisini sonuçlarıyla, eserler üzerinde anlatıyor.

Lyon-Fransa: Bir hafta sürüyor. İhtilal dönemi anlatılıyor. Restore edilmiş Ortaçağ kiliseleri, Rönesans dönemi evlerine geziler yapılıyor.

Paris-Fransa: Gezide Ortaçağ Paris'ine gidiyorsunuz. Clumy Müzesi 2 saatlik turla geziliyor.

Normandiya-Fransa: Rehber, askeri tarihçi. Savaş döneminde çıkarma yapılan 5 kıyıya götürüyor sizi.

Tunus-Libya: Kiliseler, müzeler, tarihi kalıntılar, 3. yüzyıldan kalma bir amfitiyatro geziliyor.

New York-ABD: Bu tura gençler de katılabiliyor. Loews Regency otelleri ünlü Wall Street borsasıyla ilgilenen entelektüellere ayrı bir katılım düzenliyor.