kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köpek ve eşekle dünya turu

Yeni Haber
Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve dünya barışına katkıda bulunmak için 11 ay önce İsviçre'den yürüyerek dünya turuna çıkan İsviçreli Celine Overney ile Mathias Berovalis, Çanakkale'ye geldi.

İsviçre'nin Basel kentinden 12 Mayıs 2007'de yürüyerek yola çıkan, daha sonra İtalya, Slovenya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'e giden Celine Overney (31) ile Mathias Berovalis (32), Arnavutluk ve Makedonya'dan aldıkları, ''Skada'' adlı eşek ile ''Willy'' adını verdikleri köpekle devam ettikleri yolculuklarında, Çanakkale'ye ulaştı.

Çanakkale'nin ardından, Konya, Kapadokya, Trabzon'u da ziyaret edecek olan Overney ile Berovalis, daha sonra İran, Gürcistan, Ermenistan, Pakistan, Hindistan, Tibet, Çin ve Malezya'ya gidecek.

Mesleği sağlık teknikerliği olan Berovalis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemşire olan arkadaşı Overney ile yaklaşık bir yıl önce çevre kirliliğine dikkat çekmek ve dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla başlattıkları yürüyüşün 3 yıl sonra tamamlanacağını söyledi.

Gittikleri ülkelerdeki dini yapıları tek tek ziyaret ettiklerini belirten Berovalis, Türkiye'de de özellikle semazenlerin bulunduğu Konya'yı görmek istediklerine işaret etti.

Yolculuk süresince, yağmur, soğuk ve bazı ülkelerde bürokratik engellerle karşılaştıklarını anlatan Berovalis, 9 gün önce geldikleri Türkiye'de ise insanların misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını vurguladı.

Gezilerini tamamladıktan sonra edindikleri deneyimlerle ilgili konferanslar vereceklerini, kitap yazacaklarını ifade eden Berovalis, çektikleri fotoğrafları internet sitelerinde yayınlayarak tüm dünyayla paylaşacaklarını kaydetti.

AA