kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

BM'den gıda uyarısı

Yeni Haber
Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin insani işlerden sorumlu yardımcısı ve acil yardım koordinatörü John Holmes, kıtlık nedeniyle dünya genelinde isyanlarının çıkabileceği uyarısını yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bir yardım konferansına katılan Holmes, "Gıda krizinin güvenliğe etkileri azımsanmamalı, bazı bölgelerden isyan haberleri gelmeye başladı" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 100 kilometre kuzeyindeki Mahal el Kübra'da yükselen gıda fiyatlarını protesto eden işçiler dün ve önceki gün polisle çatışmıştı. Olaylarda yaralanan bir çocuğun bugün hayatını kaybettiği bildirildi. Dün Haiti'den de kıtlık nedeniyle ayaklanma çıktığı haberi geldi. Ürdün'de ise BM çalışanları maaşlarının enflasyon karşısında eridiği gerekçesiyle greve gitti.

John Holmes, kıtlık nedeniyle fiyatların daha da yükselme eğiliminde olduğunu ifade ederek, son 1 yılda dünya pirinç fiyatlarının yüzde 40 oranında arttığını hatırlattı. BM yetkilisi, petrol fiyatlarının yükselmesi nedeniyle gıda nakliye masraflarının da arttığına dikkat çekti.