kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emre Aydın, ‘Afili Yalnızlık’ albümünün kliplerinde oynayan Şebnem Dönmez için "Onun hakkını asla ödeyemem" dedi ve ekledi: "Ama yeni albüme, yeni şeyler yapmayı düşünüyorum. Sürpriz yapacağım." inanırım

İlk görüşte aşka inanırım ama yıldırım nikahı olmaz

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
Yeni albümü için kolları sıvayan Emre Aydın, "Aptal aşık olurum" dedi ve ekledi: İlk görüşte aşka inanırım ama evleneceğim kişiyle uzun ömürlü bir ilişki isterim. Yıldırım nikahı durumu olmaz yani!..
İlk albümü 'Afili Yalnızlık'la geniş bir hayran kitlesi edinen popçu Emre Aydın, ikinci albümü için kolları sıvadı. 11 Mayıs'ta Londra'daki Carling Academy'de konser vermeye hazırlanan Aydın, Haluk Kurosman'ın yapımcılığında hazırlanan yeni projesi için de 'efkâr' temasını seçti. Aydın, "İlişkilerimde aptal aşık olurum" diyerek, aşka dair görüşlerini GÜNAYDIN'a anlatmaktan da çekinmedi. "İlk görüşte aşka inanırım ama evleneceğim kişiyle uzun bir beraberlik yaşamak isterim" dedi.

YENİ ALBÜMÜN TEMASI EFKAR


* 'Afili Yalnızlık' albümünde yalnızlık temasını işlediniz. Yeni albümü nasıl bir konsepte yerleştirmeyi düşünüyorsunuz?
'Afili Yalnızlık' pop-rock'tı; bu da öyle olacak. Elektronik altyapının yanında ney, kaval gibi etnik ögelere de yer vereceğiz ama birinci albümle benzer bir iş yapmayacağım. 'Afili Yalnızlık'ı hazırlarken içinde bulunduğum durumdan hareketle yalnızlık teması çıkmıştı ortaya. Bu kez efkâr konseptini işleyeceğim.

* Çok mu efkârlısınız?
Efkârın kelime anlamı; fikirler demek. Ben de fikirler, düşünceler içindeyim.

* İlk albümde içinde bulunduğunuz durum neydi peki?
Kız arkadaşım terk etmişti. Derslerim çok kötüydü, okula da gitmiyordum. Üç arkadaşla aynı evde kalıyorduk, ev sahibi bizi çıkarttı. Sonra okula uzak bir yere taşınmak zorunda kaldım. Tamamen depresif bir durum vardı.

* Tam şarkı yazmaya müsait bir ortam oluşmuş! Bu ortamda mı yazdınız 'Afili Yalnızlık' şarkısını?
Evet ama ben bu şarkıyı albümün çıkış parçası olarak düşünmemiştim. Çünkü parçaya güvenmiyordum. 'Belki Bir Gün Özlersin' ile çıkmayı düşünüyordum ama beni ikna ettiler. Şarkı başarı sağlayınca, ben de yanıldığımı anladım.

EVLİLİK HAYALİ KURMUYORUM


* Şarkıcı olmasaydınız ne olmak isterdiniz? Size en uygun meslek ne olabilir?
Annemle babam eczacı. Babam diş hekimi olmamı istiyordu ama başarılı bir öğrenci olmadığım için diş hekimliğini tutturacak puanın yarısını alamazdım. İktisat okudum ama onunla ilgili de bir şey yapıp, başarılı olabileceğimi sanmıyorum. Benim seve seve yapabileceğim şey, çocukları çok sevdiğim için anaokulu öğretmenliğidir.

* Çocukları çok sevdiğinize göre evlenmeyi de düşünüyorsunuzdur...
Evlilikle ilgili kafamda bir şey yok ama kurumsal olarak karşı olduğum bir şey değil. Evlilik kutsal bir durum. Sonuçta ben de yuva kurmak isterim. Evliliğe soğuk bakmıyorum ama öyle bir hayalim yok.

* Aday var mı peki?
O da yok. Yalnızım. Zaten her gün farklı şehirdeyim, yoğun bir çalışma tempom var. Kız arkadaşım olsa onunla bile ilgilenmem ki!

* Tempo sürekli böyle sürmez ama...
İnsanın ne yaşayacağı belli olmaz ama en azından kısa vadede böyle bir düşüncem ve buna fırsatım yok. Bu tempoda sağlıklı bir ilişki sürdürmek imkansız. Evlenmek için uzun süre birliktelik yaşamak gerektiğini düşünüyorum.

* İlk görüşte aşka inanır mısınız?
Tabii inanırım. Evlenmek isteyecek kadar çok aşık oldum ama yıldırım nikahı şeklinde bir durum olmaz bende. Sevgiliyle beraber vakit geçirme taraftarıyım.

APTAL BİR AŞIK OLUYORUM

* "Evlenmek isteyecek kadar çok aşık oldum" dediniz; evleniyor muydunuz yani?
Evet az daha evleniyordum. Hemen aşık oldum. Sonradan pişmanlık yaratan bir durumdu benim için. Hiçbir şey yokken birine aşık oldum ve dünyam şaştı.

* Bu durum ne kadar sürdü?
En uzun ilişkimdi; 3.5 yıl sürdü. Üniversite boyunca devam etti. Ben zaten bir ilişkiye başladığımda, hep devamı gelsin diye başlıyorum. Yani evlenmek için ilişki yaşıyorum. Günübirlik ilişki yaşayan ya da haftada bir sevgili değiştiren tiplerden değilim.

* Körü körüne aşık olanlardan mısınız?
Aptal aşık oluyorum ben. Her şeyimi engelleyecek kadar aşık oluyorum. Dünya duruyor sanki!

* Aşk için neleri göze alırsınız?
Çok büyük sözler, iddialı laflar söylemek istemiyorum. Gerçekten doğru insana aşık olduğuma inanırsam, elimden geleni yaparım. Lisedeyken, evden çıkma yasağım olduğu dönemde evden kaçtığım da oldu. Şimdi bakınca bir şey değil ama o zaman için büyük bir hareketti o. Gerçekten değeceğini düşünüyorsam çok vericiyim o konuda.

SUİSTİMAL EDEBİLİYORLAR


* Karşı taraftan beklentiniz ne olur?
Modern toplumun getirdiği yozlaşmalara kendini kaptırmamış olmasını beklerim.

* Nasıl yani?
Ben annemle babamın ilişkisi gibi bir ilişki ararım. Benim gözümde sağlıklı ilişki odur.

* Ne tip kadınlardan hoşlanıyorsunuz...
Sarı saçlı olsun, mavi gözlü olsun, boyu şu kadar olsun diye kriterlerim yok. Aradığım kişiyi standarta sokmadım.

* Kıskanç mısınız?
Değilim ama kıyafet yüzünden uyardığım kız arkadaşlarım olmuştur.

* Oldukça fazla sayıda genç kız hayranınız var. Onların ilgisi nedeniyle zor durumda kaldığınız oldu mu hiç?
Benim için İstiklal Caddesi'nde de yürümek zor! Şapka takmak ve hızlı yürümek zorunda kalıyorum. Hayranlarımın ilgisi beni çok memnun ediyor, onlarla iletişim halinde olmayı seviyorum. Fotoğraf çektirmek isteyeni kırmıyorum ama bazen dozu kaçınca sıkıntılı şeyler yaşanabiliyor. Mesela, bir kızla masumane fotoğraf çektirdik, ertesi gün magazine düştü! Bazen iyi niyeti suistimal ediyorlar.