kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu elbiselerde göğüsler fora

Bu yaz, üstü gömlek görünümlü elbiseler moda. Üst düğmeler açık bırakıldığında göğüs dekoltesini gözler önüne seren bu elbiseler kemerle kullanıldığında da beli ince gösteriyor..
50'li ve 60'lı yıllarda çevrilen sinema filmleri ve dizilerde; eviyle, çocuğuyla yakından ilgilenen mükemmel annenin kostümü haline gelen gömlek-elbiseler, yıllar sonra yeniden moda! Özellikle 'Mad Men' filminde, çekici kadınların gömlek-elbiseler giymesiyle yeniden hayatımıza giren bu kıyafet, artık 'mükemmel anne'yi sembolize etmiyor, tam tersine kadına çekici ve gizemli bir hava katıyor. Tabii bu, değişen düğme faktöründen kaynaklanıyor olabilir. Çünkü 50 ve 60'lı yıllarda kadınlar bu elbiseleri hemen hemen bütün düğmelerini kapatarak giyiyordu. Günümüz kadını ise, cesaretinin elverdiği ölçüde düğmelerini açmayı tercih ediyor.

DAHA RAHATI YOK
Boydan boya veya göğüs altına kadar düğmeli olan ya da düğmesiz, göğüs dekoltesine sahip olan gömlek-elbiselerin en büyük özelliği rahatlığı. İster uzunu ister kısası, özellikle yaz aylarında rahatça hareket etmenizi sağlıyor. Bu elbiselerin bir iyi yanı ise altına her türlü ayakkabıyla giyilebilmeleri. Spor ayakkabıdan tutun da sandalete, stilettoya kadar çeşitli ayakkabı modellerini gömlek-elbisenizin altına giyebilirsiniz. (In Style)