kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayalperest biri değilim Pollyanna'cılık oynayamam

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
Yaban Gülü' dizisinde Laçin rolüyle izleyicilerin karşısına çıkan Hatice Şendil: "Dizide canlandırdığım karakter biraz hayalperest... Ben tam aksine mantıkçıyım. Pollyannacılık yapmam"..
atv'nin yeni dizisi 'Yaban Gülü'nde Laçin karakterini canlandıran Hatice Şendil, performansıyla ve güzelliğiyle bir kez daha herkesi kendisine hayran bıraktı. Daha önce 'Maçolar', 'İki Yabancı' ve 'Fesupanallah' ile ekrana çıkan güzel oyuncu, 'Yaban Gülü'nde farklı bir karakterle dizi severlerin karşısına geliyor. Canlandırdığı karakterin biraz hayalperest olduğunu sözleyen Şendil "Hayalkırıklığından korktuğum için hayal kurmayı sevmiyorum. Her ne konuda çalışıyorsam mutlaka başarılı olmak isterim. Pollyannacılık yapmıyorum" diyor.

LAÇİN'İ HERKES ÇOK SEVECEK


* Dizide canlandırdığınız Laçin karakterini sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?
Aslında Laçin insanlara çok yabancı gelmeyen bir karakter... Laçin'de aşkın çeşitli hallerini göreceğiz. Kimseye zarar vermeyecek. En büyük zararı kendisi görecek. Bu anlamda yelpazesi çok geniş bir karakter ve izleyenler Laçin de çok şey bulacak, onu çok sevecek. Aslında belli bir hayata özlem duyan bir insan. Hayal kurmayı seviyor. Ama yaşadığı olaylar hayal dünyasını yerlebir ediyor.

* Siz ne kadar hayalperestsiniz?
Hiç değilim. Aksine çok realistim. Çok mantıkçıyım. Aslında biraz hayalkırıklığından korktuğum için hayal kurmayı sevmiyorum. Laçin'le bu anlamda hiç benzemiyoruz. Ama benim de tabii ki ilerde yapmak istediğim şeyler var. Ne yaparsam yapayım başarılı olmak isterim. Pollyannacılık oynamıyorum.

* İzleyicilerden gelen tepkiler nasıl?
Bugüne kadar oynadığım karakterler içerisindeki en farklı karakter diyebilirim. Çok zor bir günde, bir çok kaliteli dizinin savaş verdiği bir günde başladık. Alınan reyting sonuçları daha dizinin ilk bölümünden izleyiciyi kendine bağladığının en büyük ispatı... İlerleyen bölümlerde dizinin daha iyi olacağını düşünüyorum. İlk iki bölümle ilgili benim için çok önemli ve değer verdiğim insanlardan çok güzel tepkiler aldım. Diziyle alakalı etraftan da çok güzel şeyler duydum. Bu da beni gerçekten çok mutlu etti.

* Sette nasıl bir ortam var?
Bu işte çok güzel bir enerjimiz var. Setimiz çok eğlenceli. Biz 'Yaban Gülü'nün samimiyetine çok inanıyoruz. Laçin sokaktan geçen herhangi 10 kızdan 9'u... Çok uzak bir insan değil. Laçin'in örnekleri çok var. Onun yaşadıklarını yaşayan çok fazla genç kız var. Senaristimiz Nuran Devres bu anlamda benim için çok samimi bir kalem.

BİZİMKİ KLASİK BİR MASAL DEĞİL

* Laçin'in hikayesi klasik masallara pek de benzemiyor değil mi?
Aynen öyle... Kendi dünyasından sıyrılışı ve gerçeklerle yüzleşmesi... Çünkü kız kendini bir masalın içinde sanıyor ve günün birinde birinin onun gelip alıp çok mutlu edeceğiyle ilgili hayalleri var. Günün birinde çok zengin olma hayalleri de var. Ama hiçbir zaman hayattan yırtma mücadelesine girmiyor. Kendi hayatını kurtarmak için başka insanlar zarar vermiyor. O masaldan çıktığı an gerçekleri görüyor ve yaşam mücadelesine atılıyor. Gururu çok ön planda. Yaptıklarını aslında biraz da gururu yaptırıyor.

* İlerleyen bölümlerde intikam hırsıyla hareket eden bir Laçin mi göreceğiz?
Laçin ne yapıyorsa aşkı için yapıyor. İnsanlar gururunu ön plana çıkarıyorsa bunun sebebi aşktır. Laçin'in de burada böyle bir durumu var. Hakan'a (Sarp) olan inadı, hırsı, gururu aslında Laçin'i bir anda hiç beklemediği yerlere getirecek ve hiç beklemediği şeyleri yaptıracak. Daha fazla da tüyo vermeyeyim.
Haberin fotoğrafları