kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Belçika'da PKK operasyonu

AA
Yeni Haber
Belçika Federal Savcılığı, bugün terör örgütü PKK'ya karşı ülke çapında kapsamlı operasyonlar düzenlendiğini, 29 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Savcılık, terörizme karşı mücadele çerçevesinde düzenlenen operasyonlarda, PKK'nın terör faaliyetlerine katılan veya destek verenlerin hedef alındığını duyurdu.

Açıklamada, terörizm uzmanı bir sorgu hakiminin talimat ve kontrolüyle düzenlenen operasyonların, başkent Brüksel ile Liege ve Verviers kentlerinde yürütüldüğünü bildirildi.

Operasyonlar sırasında "somut kanıtlar" arandığını bildiren savcılık, terör örgütünün yandaşlarının ikamet ettikleri ve toplandıkları yerlerin hedef alındığını ve basıldığını ifade etti.

Federal Savcılık, Verviers bölgesinde değişik tabiyetlerden 29 kadının gözaltına alındığını, bu kişilerin sorgulanmasına devam edildiğini duyurdu.

Operasyonlar sırasında çeşitli belge ve bilgisayarlara el konulduğu açıklandı.

Savcılık, 100 kadar polisin ve teröre karşı mücadele timinin katıldığı operasyonların sorunsuz sonuçlandığını bildirdi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, operasyonlarda özellikle terör örgütünün eğitim kampı olarak kullandığı yerler hedef alındı.

Liege polisi, geçen ay sonunda, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Mehmet Şahin (33) adlı kişiyi tutuklamıştı.

Terör örgütü PKK üyesi olan ve hakkında 7 tutuklama emri bulunan Şahin, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 1992-1997 döneminde çok sayıda insan ölümüne neden olan terör eylemlerine katılmak suçuyla mahkum edildi.

Şahin'in katıldığı eylemler arasında, 23 kişinin öldüğü bir karakol baskınının da bulunduğu belirtiliyor.

Teröristin, Belçika'ya kaçarak 2000 yılında iltica talebinde bulunduğu bildirildi.

Şahin, Liege Savcılığına sevk edildi ve tutuklanarak Türkiye'ye iadesi için adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.