kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aday çok ama Baykal rakipsiz

ANKARA ŞENOL ATEŞ
Bu ay sonunda yapılacak olan CHP kurultayında Genel Başkan Deniz Baykal'a karşı çıkan genel başkan aday adaylarının sayısı şimdiden 5'i buldu..
CHP'de 26-27 Nisan'da yapılacak 32'nci Olağan Kurultay için geri sayım devam ederken, genel başkan adaylarının sayısı 5'i buldu. Delegelerin büyük çoğunluğunu oluşturan büyük il kongrelerinde kendi adayları kazanan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kurultay endişesi taşımazken en ciddi aday olarak görünen Samsun Milletvekili Haluk Koç ve ekibi Anadolu'yu il il, ilçe ilçe dolaşarak destek arıyor. Koç ve ekibi ilk aşamada genel başkanlığa aday olabilmek için 253 imzayı bulmayı amaçlıyor. Baykal ve genel merkez yöneticileri delege sayısında büyük bir sayıya ulaşarak gövde gösterisi yapmayı planlıyor.

KOÇ GEZİYOR
Metropol kentlerdeki üstünlüğü ile büyük avantaj sağlayan Baykal ve ekibi, 140 delegenin seçildiği İstanbul, 54 delegesi bulunan Ankara ve 48 delegeye sahip İzmir'de hem il başkanlıklarını hem de kurultay delegasyonunu kazandı. Baykal da yakın çevresine yaptığı değerlendirmede "Kurultay sıkıntımız yok" diyor. Baykal'a karşı aday adaylığını açıklayan ilk isim olan Haluk Koç, eski milletvekilleri ve Baykal muhalifi partililer ile birlikte il il yürüttüğü kampanyada adaylık için gerekli 253 imzayı bulmaya çalışıyor. Kurultay'da genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan üç isim daha var. İş adamı Umut Oran'ın arkasında Baykal ile yollarını ayıran Eşref Erdem'in olduğu belirtiliyor. Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman ile CHP Parti Meclis Üyesi Ayhan Yalçınkaya da genel başkan aday adaylıklarını açıkladılar. Ancak bu adayların gerekli imzayı bulamayacakları da parti kulislerinde genel bir kabul görüyor.