kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hamdi Alkan, yönetmen olarak, oyunculara nasıl oynayacaklarını da gösteriyor.

Gelibolu cephesinin filmini çekecek

* 'Reyting Hamdi' bittikten sonra geçen 6 yılda neler yaptınız?
Mesela en son 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filmini yaptım. 'En İyi Arkadaşım' diye bir çocuk dizisi yaptım. 'Türkiye'nin Yıldızları'nı yaptım. Türkiye'nin ilk çocuk mizah programı 'Yumurcak TV'yi yaptım. Bu arada ikinci bir çocuk daha yaptım. Şimdi, Gelibolu ile ilgili yeni bir film projesi üzerinde çalışıyoruz, adı 'Gelibolu'nun Çocukları'.

* Bir savaş filmi mi olacak bu?
Hayır, bir savaş filmi değil. Çanakkale Savaşı döneminde, cephe gerisi hikayesi. Hem günümüzü anlatacak, hem bir dönem filmi olacak.

* Niye Çanakkale Cephesi'nde yaşananları çekmiyorsunuz?
Onu çekemeyiz de ondan. Onu Spielberg gayet güzel yapıyor. Ben hep ona inanırım; yapabildiğimizin en güzelini yapalım. Başkasına özenmeyelim. Ben 'Er Ryan'ı Kurtarmak' filmindeki savaş sahnesini izledikten sonra, daha iyisi nasıl çekilir bilmem. Onu da ondan rica ederiz. Herkes en iyi yapacağı işi yapmalı.

* Cephe gerisinde ne anlatacaksınız?
Cephe gerisindeki çocukların hikayesini. Ama '120' gibi değil. Bu tamamıyla bizim hayalimizle ilgili; savaşta yaşananları baz alıp, cephe gerisinde neler yaşandığını görmek. 'Life is Beautiful'da çocuğuyla toplama kampına düşen adam gibi. 'Bir insan savaş olduğunu çocuğuna hissettirmeden nasıl yaşar'ı anlatacağız. Ben şunu soruyorum; arkadaş bu çocuklar savaşta ne yapıyordu? Evde ne yapıyordu? Çıkış cümlem bu. Tasdiklidir, kimse araklamasın. Güzel proje olacak. Birol Güven ile ortak yapacağız.