kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İspanya'nın liman kenti Malaga, ülkenin önde gelen merkezlerinden biri. Malaga ayrıca şarabıyla da ünlü.

Gece hayatıyla ünlü Malaga'da yakalandı

Kadir ERCAN / ANKARA
'Hayali ihracatın profesörü' olarak bilinen ve kırmızı bültenle aranan Orhan Aslıtürk, İspanya'nın gece hayatıyla ünlü liman kenti Malaga'dan çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gece hayatıyla ünlü Malaga'da yakalandı
İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan işadamı Orhan Aslıtürk, İspanya'nın Malaga kentine girmeye çalışırken havaalanında yakalandı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, resmi evrakta sahtecilik, banka aracılığıyla dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet suçlarından, İstanbul ve Bursa'daki 3 ayrı mahkeme tarafından 2001 yılından beri hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Aslıtürk İnterpol tarafından aranıyordu. Adalet Bakanlığı, 31 Mart'ta yakalanan Aslıtürk'ün Türkiye'ye iadesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı kanalıyla girişimde bulundu. Aslıtürk'ü, Türkiye'ye iade amaçlı olarak Malaga şehrinde tutuklayarak cezaevine gönderen İspanyol mahkemesi, kesin olarak iade edilip edilmeyeceğine 3 ayrı mahkemenin kararlarıyla ilgili evrakları inceledikten sonra açıklayacak.

4 MİLYAR $'LIK VURGUN
Hesap Uzmanları Kurulu'nun hazırladığı rapora göre Orhan Aslıtürk, ortağı Muhammet Ciğer'le birlikte, 1995 ile 1998 arasında 1.7 milyar dolarlık hayali ihracat gerçekleştirdiği, 91 paravan şirket üzerinden 4 milyar dolarlık naylon fatura kesti. Muhammed Ciğer 15 Ocak 2001'de yakalanıp tutuklanırken, o dönem Şişli Belediye Başkanı Gülay Atığ ile evli olan Aslıtürk yurt dışına kaçtı. Aslıtürk, İngiltere'de yakalandıysa da, Türkiye iade edilmedi ve 2006'da serbest bırakıldı. Aslıtürk'ün, 2006 itibariyle vergi borcu ise 66.2 milyon YTL. Aslıtürk'ün boşandığı eşi Gülay Atığ da yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve zimmet suçlamaları nedeniyle interpol tarafından arandı. O da Londra'da yakalandı ama iade edilmedi. Atığ'ın davalarının zaman aşımına uğradığı iddia edildi.
Haberin fotoğrafları