kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Patlamada yaşamını yitiren Nevruz Mammadov, çocukları annesi ve eşi Zehra ile.

'Çocuklarını da alıp kendi ülkene dön'

Pervin METİN SABAH
Z.Burnu'ndaki patlamada eşini kaybeden Azeri Zehra Mammadov: Belediye ve kaymakamdan yardım istedim. 'Tıbbiyeli kızın kalsın. İki oğlunla ülkene dön' dediler..
İstanbul Zeytinburnu'nda 2 ay önce kaçak imalat yapan maytap atölyesindeki patlamada ölen Nevruz Mammadov'un (47) geride kalan üç çocuğu ve eşi zor günler geçiriyor. Biri tıp fakültesinde üç çocuk okutmaya çalışan Zehra Mammadov (46), patlamanın hemen ardından Küçükçekmece Belediyesi ve Kaymakamlığı'nın verdikleri yardım sözünü tutmadıklarını ifade etti ve şunları söyledi: "Belediye kiramızı ödeyecek, Küçükçekmece Kaymakamı da eşimin cenazesini Azerbaycan'a götürürken yaptığım uçak masraflarını karşılayacaktı. O nedenle arkadaşlarıma rahatlıkla borçlandım. O zaman söz verenlerin hiçbirine ulaşamıyorum şimdi. Kaymakamlık'tan 2 bin 500 YTL verildi. Vakıftaki hanım bu parayı aralarında topladıklarını, artık yardım etmeyeceklerini herkesin içinde bağırarak, hakaretler ederek söyledi. Yerin dibine girdim. Ben sadece çocuklarıma eğitimi bursu istiyorum." Eşinin makine mühendisi olduğunu, Azerbaycan'da iki üniversite bitirdiğini belirten Mammadov, Türkiye'ye iş için yerleştiklerini, 14 yıldan beri vatandaşlık almayı beklediklerini anlattı. Yardım istemeye gittiğinde Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu'nun "Tıp fakültesindeki kızın kalsın, iki oğlunla Azerbaycan'a dön. Bunun için sana yardım edebilirim" dediğini iddia eden Mammadov, "Bir oğlum burada doğup büyüdü. Azerbaycan'a gittiğimizde konuşulanları bile anlamıyor. Nasıl geri döneriz" ifadesini kullandı.

"EŞİM BAĞ-KUR'LUYDU"
Azeri kadın eşinin Bağ-Kur'lu olduğunu, kendisine maaş bağlanması için 10 bin YTL ödenmesi gerektiğini de dile getirerek, "Gerekirse AİHM'ye kadar giderim" ifadesini kullandı. Avukat Hayrettin Aydın ise hukuki süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Gerekli mercilere maddi ve manevi tazminat için başvurduk. Şimdi 60 günlük yasal sürenin dolmasını bekliyoruz."
Haberin fotoğrafları