kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Candan Karlıketin, Star Alliance CEO’su Jaan Albrecht, Lufthansa CEO’su Wolfgang Mayrhuber ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, anlaşma sonrasında ortak bir yumruk oluşturdu. (soldan sağa)

'THY, bu ittifaktan kârlı çıkar tavuktan korkan darı değiliz'

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
THY dünya yolcu trafiğinin yüzde 25'ini taşıyan Star Alliance'nin 20. üyesi oldu. THY Başkanı Karlıtekin, bu ittifakla yolcu sayısının artacağını ifade ederek, "Evvel Allah korkmuyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'THY, bu ittifaktan kârlı çıkar tavuktan korkan darı değiliz'
Türk Hava Yolları (THY) dünden itibaren 'yıldızlar ittifakı' olarak ifade edilen Star Alliance'nin üyesi oldu. Böylece THY, dünya havayolu yolcu trafiğinin yüzde 25'ini taşıyan 20 havayolu şirketi arasında yerini alırken, bir anda 162 ülkede 965 havalimanına günde 18 bine varan ucuş noktasına ulaşabilecek bir büyüklüğün içine girmiş oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Star Alliance ile doluluk oranlarının yüzde 1 oranında artması durumunda 230-240 bin yeni yolcuya ulaşacaklarını belirtirken, diğer havayollarının kendilerinden yolcu alacağı iddialarına karşın da, "Tavuktan korkan darı değiliz. Biz korkmuyoruz, başkaları korksun"dedi. THY'nin Star Alliance'ye katılımı nedeniyle dün Çırağan'da düzenlenen törende ittifak üyesi 19 şirketten 18'inin CEO'su hazır bulundu. Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, 75'inci yıllarını kutladıkları bir dönemde atılan bu adımın tarihi bir kilometre taşı' olduğunu söyledi. Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht de Star Allience'nin bir soyad olduğuna işaret ederek, "Dünyanın her yerinde tanınan güçlü ve başarılı bir ailenin soyadı. THY olarak ailemize hoş geldiniz" diye konuştu.

EVVEL ALLAH KORKMUYORUZ
Törenden sonra konuştuğumuz THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ise özellikle Lufthansa'nın bu ittifak sonrasında THY'den yolcu alacağına ilişkin söylentiler üzerine 'tavuk ve darı' benzetmesi yaptı. Karlıtekin, "Darıya tavuktan korkma demişler, tavuk da ben korkmam ama 'tavuk bunu biliyor mu' demiş. Biz tavuktan korkan darı değiliz. Yolcu kaybı olmayacak, biz kendimize güveniyoruz. Evvel Allah korkmuyoruz" dedi.