kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çete, Mehmet Genç'in ortağının ihbarıyla yakalandı. Oğlu Esat Genç ise tutuksuz yargılanıyor.

Emir - komuta çetesine 49.5 yıl

Emir komuta zinciriyle hareket eden ve adam kaçırma, saldırı, haraç gibi suçlara karışan çete hakkında 1 yıldan 49.5 yıla kadar hapis isteniyor..
İstanbul'un Eyüp ilçesinde geçtiğimiz yıl, aralarındaki mali anlaşmazlık yüzünden eski ortağı Mehmet Genç'in kendisini adamlarına kaçırtıp, alıkoydurduğunu öne süren A.F.Ö. polise başvurdu. Konuyla ilgili araştırma yapan İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, emir komuta zinciriyle hareket eden bir suç örgütüyle karşılaştı. Araştırmalarını derinleştiren polis, iki kişinin daha çete tarafından kaçırıldığını ortaya çıkarttı.

İFADEYİ ÖZ ALDI
Bunun üzerine eşzamanlı bir operasyon başlatan İstanbul Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç örgütü elemanlarını yakaladı. Aralarında Mehmet Genç ve oğlu Esat Genç'in de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bir süre önce darp, silahlı saldırı, yaralama ve haraç alma suçlarından, 12 adamıyla birlikte tutuklanan suç örgütü elebaşı Sinan Demirer'le ilişkileri olduğu öne sürüldü. Sanıkların ifadeleri, Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz tarafından alındı. Sanıkların 1 yıldan 49.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, Mehmet Genç'in de aralarında bulunduğu 9 kişi "Suç işlemek için örgüt kurmak" ve "Adam kaçırmak" suçlarından tutuklandı. Esat Genç ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HARAÇ VE YAĞMA
Zorla haraç alma ve yağma suçlarına karıştığı öne sürülen ve bir yıldır tutuklu bulunan Mehmet Genç hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Öte yandan Mehmet Genç hakkında, "rüşvet karşılığında Eyüp Belediyesi'nin ihalelerine ve kaçak yapılara ruhsat verilmesine aracılık ettiği" iddiasıyla da dava açıldı. Bu davada tutuksuz yargılanan Mehmet Genç için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. SABAH
Haberin fotoğrafları