kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cepte rekabet evlere taşındı sabit hattı arama 5 YKr oldu

TİMUR SIRT
Turkcell, Türk Telekom ile rekabetini evlerde sabit hat görüşmelerine taşıdı. Ev Turkcell tarifesiyle evlerde cep telefonuyla yapılan sabit telefon araması dakikası 5 YKr olarak ücretlendirilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cepte rekabet evlere taşındı sabit hattı arama 5 YKr oldu
Türk Telekom'un "evde ev telefonu, işte iş telefonu kullanın" rekabetine, Turkcell'den evde de sabit hattı ararken cep telefonu kullan tarifesi geldi. Turkcell evde sabit telefon yerine cep telefonu kullanımını artırmak için cep telefonuyla sabit hatlarla konuşmanın dakikası 5 YKr olarak ücretlendirecek. Tüketicinin tarifeden yararlanması için önce 8008 numaralı çağrı merkezini arayıp evini tanımlaması gerekiyor. Arama yaptığı an 1'e basıp şu an bulunduğu yeri ev olarak tanımlaması yeterli. Şebeke abonenin bulunduğu bölgeyi 3 ayrı baz istasyonuna göre tanımlıyor. Ayda 7.5 YTL sabit ücret ödenerek kullanılan tarifeye göre dakikası 5 YKr'a sabit hatlar aranabiliyor. Tarifeye üye olduktan sonra evde cep telefonuyla yapılan sabit hat armalarından önce "Turkcell ev tarifesi kullanıyorsunuz" mesajı duyulması gerekiyor. Eğer anons duyulmazsa ev tanımlamasını yeniden yapmak gerekebiliyor.

ŞEHİRLERARASI YOK
Cep telefonundan sabit numaraları ararken hangi şehri aradığınızın önemi kalmıyor. Yani Türkiye'nin her yerindeki sabit telefonla dakikası 5YKr'a konuşmak mümkün. Türkiye'de iş yerleri, restoranlar, okul, hastane gibi kurumlar sabit telefon kullandığı için mobil operatörler sabit hat aramalarından pay kapıyor. Üstelik şehir içi sabit telefon konuşmaları rekabete açılmadan Turkcell, Türk Telekom'a alternatif hizmet sunuyor. Avrupa'da rekabetin güçlü olduğu; Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerde "Home Zone" adı verilen servis kullanılıyor. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Avrupa'da en az bir cep telefonu olan ev sayısı yüzde 88, en az bir sabit telefon ev sayısı da yüzde 78 olarak belirtiliyor.