kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Reforma hayır' eyleminde arbede

Mustafa KAYA / SABAH
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine dün Meclis'te devam edilirken DİSK ve KESK öncülüğünde dün yurt genelinde tasarıyı protesto eylemi yapıldı. Yurt genelindeki eylemlerin bazıları sorunsuz biterken bazılarında polis ile çalışanlar arasında arbede yaşandı. DİSK, KESK ve TMMOB'un öncülüğünde Ankara'da Akay Caddesi ve Güven Park'taki eylemcilerin TBMM'nin Dikmen kapısına yürümesine izin verilmemesinin ardından grup Kızılay Meydanı'nda toplandı. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, tasarı geri çekilene kadar mücadele edeceklerini söyledi. Çelebi, tasarıya karşı 6 Nisan'da İstanbul Kadıköy'de olacaklarını kaydetti. Bu arada Meclis , tasarıyı yasalaştırmak için bugün ve yarın fazla mesai yapma kararı aldı.

ANKARA
SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin, Numune Hastanesi'nden TBMM'ye yürümek istemeleri üzerine eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. TBMM'ye yürümek isteyen gruba, "farklı güzergâhtan gitmek istedikleri gerekçesiyle'' polis tarafından izin verilmedi. Eylemcilerin önünde bariyer kuran Çevik Kuvvet'le göstericiler arasında çıkan gerginlik üzerine olay yerine takviye ekipler ve panzerler geldi. Polis, bir grubu Hacettepe Hastanesi'nin önünde başka bir grubu da İbni Sina Hastanesi önünde durdurdu.

GAZETECİLER
TURKİYE
Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazeteciler, çeşitli illerden gelerek, Ankara'daki Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi başlattı. Parlamento Muhabirleri de tasarının görüşmeleri başladığında TBMM Genel Kurulu'nda basın locasında bir süre oturdu, daha sonra da toplu olarak salonu terk etti.

İLLERDE EYLEM
TASARI
, İzmir, Edirne, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Denizli, Hatay, Elazığ. Samsun, Malatya, Trabzon, Kırıkkale, Zonguldak ve Gaziantep'te de protesto edildi. Mersin'de 4 kişi Mersin SGK'yı işgal etmek isteyince polis tarafından gözaltına alındı.

İSTANBUL
KADIKÖY ve Okmeydanı'nda yapılan eylemlerde binlerce kişi yürüdü. Kadıköy'de Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan grup, Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü. 6 Nisan'da Kadıköy'de miting yapılacağı açıklandıktan ve bildiri okunduktan sonra grup olaysız dağıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde ise yaklaşık 2 bin kişi topladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yüyüyen grubun önü binaya 200 metre kala Çevik Kuvvet ekiplerince kesildi. Polisle yapılan tartışma sonrası Piyalepaşa Bulvarı'nı trafiğe kapatan grup basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.
Haberin fotoğrafları