kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Parfümünüzü yere ve zamana uyarlayın

Gündüz kullandığınız bir parfümü akşam da sıkmanın modası artık geçti. Ofis için çiçeksi, gece için seksi parfümler seçin..
Bu yıl moda olan kombinleme ve karıştırma yöntemi parfüm dünyası için de geçerli. Uzmanlar, küçük bir mevsimsel değişiklik yapmanızı (yaz aylarında daha hafif, kış aylarında daha yoğun kokuları tercih etmek gibi) ve bu arada en sevdiğiniz klasik parfümlerinizi de her hafta değiştirerek kullanmanızı öneriyor. Ve unutmayın; yaşantınızın farklı alanları için -gece, iş, hafta sonu, özel günler- farklı kokulara ihtiyacınız var. İşte nerede ne kullanmanız gerektiğine dair ipuçları...

Gece için parfümler:
Gece, daha cesur şeyler denemek için idealdir. Zengin bir çiçeksi koku, özellikle içinde paçuli varsa son derece seksi ve büyüleyici bir seçeneğe dönüşebilir. Dolce&Gabbana The One, Gucci by Gucci ve Agent Provocateur Strip gece için ideal parfümlerdir.

Ofis için parfümler:
Eğer kapalı bir mekanda çalışıyorsanız, çok ağır veya cesur parfümler kullanmaktan kaçınmalısınız. Ve tabii ki, hangi parfümü kullanırsanız kullanın, fazla sürmemeye özen gösterin. Yani ne kadar az o kadar iyi. Normal bir iş günü için hafif çiçeksi ve turunçgil ya da deniz notaları içeren kokular seçin. Tercinizi taze, temiz ve zarif bir kokudan yana kullanın. Prada Infusion d'Iris, Elizabeth Arden Mediterranean ve Bill Blass ofis için ideal parfümlerdendir.

Hafta sonu için parfümler:
Hafta sonu sürdüğünüz kokunun; gevşemenize, hayal kurmanıza ve enerji depolamanıza yardımcı olmasını sağlayın. Kendinizi içinde rahat hissedeceğiniz yumuşak ve sıcak kokuları deneyin. Çiçeksi veya meyvemsi bir tazelik içeren parfümleri tercih edebilirsiniz. Dior J'adore L'Absolu, Estee Lauder Beautiful Love ve Marc Jacobs Daisy bu parfümlerdendir. (Harper's Bazaar)
Haberin fotoğrafları