kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sosyeteye kendimi efendiliğimle kabul ettirdim

ESİN ÖVET MAGAZİN
Son albümüyle beğeni toplayan, sosyetenin vazgeçilmez ismi Yılmaz Morgül: Sosyeteye girmem tamamen terbiyem, efendiliğim ve ailevi kişiliğim ile gerçekleşti..
Yılmaz Morgül; Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Teoman Alpay, Nemahat Özdenses, Yusuf Nalkesen, Avni Anıl ve Çoşkun Erdem gibi ünlü isimlerin eserlerini yorumladığı 'Türk Sanat Müziği Klasikleri 1'i müzik severlere sunmanın keyfini yaşıyor. Morgül, 21 şarkının yer aldığı albüm için 2 yıl çalıştığını ve albümden elde edilecek tüm geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını söylüyor...

İKİ YILIMI VERDİM

* Yaklaşık bin eser arasından 21 şarkı seçtik. Ortaya herkesin sevdiği dinlemekten zevk alacağı gerçek Türk Müziği şarkıları çıktı. Rahmetli Zeki Müren'in de hocası olan Feriha Tunçeli albümün sanat yönetmenliğini üstlendi. İki yıl boyunca kendimi bu albüme endeksledim. Ama tabii, 178 vakıf ve derneğin hem Türkiye hem yurt dışı konserlerine katılmaya da devam ettim.

* Bu albümün özelliği gerçek Türk Müziği formunda olması. Şarkılar tamamen orijinal, notasına sadık kalınarak çalındı. Ben de aynı şekilde okudum. Hocalarımın dediğine göre, son 40 yıl içinde solist ölçülerinde yapılamayan bir albüm çalışması oldu bu.

RAHMİ KOÇ'TAN ÖĞRENDİM

* İddialıyım. Bu albümün, Türk müziği kulvarında bugüne kadar yapılan en iyi çalışma olduğuna inanıyorum. Benim eğitimim Türk musikisi üzerine. Bugüne kadar yapmam gereken bir albüm çalışmasıydı bu. Geç bile kalındı.

* Rahmi Koç, Azize Taylan, Monik Benardete, Levent Penso, Çiğdem Simavi, Kahraman-Jülide Sadıkoğlu ve Lili Garih gibi isimlerle birlikte cemiyet hayatının içinde buldum kendimi. Bundan 8 yıl önce Sayın Rahmi Koç birlikte olduğumuz bir yemek ettirdimdavetinde; benim beyefendiliğimin, sanatçı kişiliğimin ve cemiyet içindeki yerimin nasıl olması gerektiğini söyledi. Ben bütün bunların hepsini yazdım ve uyguladım. Beni çok sevdiler. Ben de kendimi kabul ettirdim. Bugüne kadar cemiyet hayatının en önemli davetlerinin tek sanatçısı olmayı başarabildim. Ama bu tamamen terbiyem, efendiliğim ve ailevi kişiliğim ile gerçekleşti. Bu sayede sanat dünyasının içinde yer almadım.

1824 YARDIM KONSERİ VERDİM

* Dünyanın her yerinde konser veriyorum. Ben Avustralya'da, Tsunami mağdurları için konser veren tek sanatçıyım. Benim görevim bu. Allah beni bu dünyaya sağlıklı bir bedende, üstelik ekstra ses güzelliği vererek göndermiş. Lösemililerden diabetiklere kadar çok geniş bir yelpazede çocuklar, gençler ve yaşlılar için çalışmaktan gurur duyuyorum. Şarkılarımı onlar için okuyayım, başka bir şey istemiyorum. Bugüne kadar 1824 yardım konseri verdim.
Haberin fotoğrafları