kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk erkekleri maço kadınları ise fedakâr!

ECE SARUHAN GÜNAYDIN
Nefes tekniğini doğru kullanarak hayatımızı değiştirebileceğimizi söyleyen yaşam koçu Nevşah Fidan deneyimlerini 'Yansımalar' adlı kitapta topladı. Fidan, Türk erkeklerinin maçoluğunu dengesiz nefes alıp vermelerine bağladı..
Nevşah Fidan Türkiye'yi New Age dönüşüm ve kişisel gelişim metodlarıyla tanıştıran başlıca isimlerden biri... Yıllarca yoga eğitmenliği yaptı. Bu metodu yeterince yaygınlaştırdıktan sonra, kuruculuğunu Judith Kravitz'in yaptığı Transformal Nefes Sistemi'ni Türkiye'ye getirdi. Bu yöntemle binlerce kişinin bilinçaltını temizledi. Nefesle ilgili deneyimlerini 'Yansımalar' adlı bir kitapta toplayan Fidan, "İnsanlar Tanrı'dan mucizeler beklemek yerine, kendilerinin mucize olduklarını anlasınlar istiyorum" diyor.

CENNET İÇİMİZDEDİR!
* Neden 'Yansımalar'?
Çünkü yaşadığımız her şey iç dünyamızın bir yansıması. Kitabım bunu anlatıyor. Sorun, olanı olduğu gibi kabul edememelerinden ve evrene teslim olamamalarından kaynaklanıyor. Kendi enerjisi ile evrenin enerjisini birleştirebilen herkes hayatını değiştirebilir.

* Nasıl nefes aldığımız neden bu kadar önemli?
Sağlık, neşe ve bolluk zaten hayatımızda olması gereken şeyler. Bunlar yoksa, sorun vardır. Nefes bu sorunla yüzleşmenizi, her şeyin bir sebebi olduğunu, her işte bir hayır olduğunu görmenizi sağlar. Herkes cenneti dışarıda arar ama cennet içimizde. Nefes, cennete doğru bir kapı açılmasını, başlı başına bir mucize olduğunuzu fark etmenizi sağlar. Sonra da mucize gibi olaylar yaşarsınız.

* Kitapta niyet etmenin gücünden de bahsediyorsunuz...
Hepimizde kendimizi ve etrafımızı değiştirebilme, isteklerimizi yaratabilme gücü var. Aslında hepimiz birer tanrıyız ama bunun farkında değiliz.

* Kitapta Türk erkeklerinin yüzde 90'ının göbeklerine nefes aldıklarından bahsetmişsiniz...
Biz dünyanın hiçbir yerinde görmediğim kadar dengesiz nefes alan bir toplumuz. Bu yüzden, karakter olarak da dengesiziz! Erkeklerimiz göbeklerine nefes alıyor. Göbeğe nefes alanlar kontrol etme eğilimi olan kişilerdir. Bu yüzden maço olurlar. Erkeklerimizin çoğu, nefes alışkanlıkları nedeniyle huzursuz.

* Kadınlar nasıl nefes alıyor?
Karınlarına nefes almayı beceremiyorlar yani hayatın merkezine kendilerini koymayı bilmiyorlar. Kadınlarımızın çoğu, başkaları için yaşıyor. Nefesleri incelendiğinde ne kadar fedakar ve sevecen oldukları hemen anlaşılıyor. Güçlü, ayakları yere basan tipler değiller. Bazı kadınlar ise, karna nefes alıyor ama göğse alamıyor. Onlar kariyer sahibi oluyor ancak aşkta mutlu olamıyor. Dengeyi tutturmayı beceremiyoruz yani...

* Nereden aklınıza geldi yeni bir sistem yaratmak?
Gençlik yıllarında yakınlarım bana hep, "Sen çok safsın. Sana göre herkes iyi, ama yaşam bu değil" derdi. 'Neden böyleyim?' diye sorgulamayı bıraktığım gün NFS sistemi doğdu. O gün Allah tarafından verilen hediyeyi yani her şeyi, herkesi mükemmel görebiliyor ve başka türlüsünü bilmiyor olmanın aslında ne kadar büyük bir mucize olduğunu anladım. Transformal Nefes sisteminin kurucusu ve başkanı Dr. Judith Kravitz tüm dünyayı dolaşmış ve binlerce masterla tanışmış biri. Bana, "Sen hayatım boyunca karşılaştığım spiritüel bağlantısı en kuvvetli iki kişiden birisin" dediğinde, kendi sistemimi kurmanın vaktinin geldiğini anladım.

* Yeni sistemin adı NFS mi?
Evet, NFS Master Academy . Buradaki NFS hem nefes, hem de Nevşah Fidan Sistemi anlamına geliyor. Bir gün bir nefes sisteminin benim adımla anılacağı belliymiş gibi sanki. (Gülüyor)