kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gaziantep'teki operasyonda 4 El Kaide militanı öldürülmüş, 19 kişi de gözaltına alınmıştı.

Gaziantep'in intikamı için uyanan hücreye darbe

Önder ŞUŞOĞLU - Ferit ZENGİN / SABAH
Gaziantep'te öldürülen 4 arkadaşlarının intikamını almak için hareketlenen El Kaide'ye İstanbul'da darbe. 45 kişi gözaltında, suikast listesi ele geçirildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gaziantep'in intikamı için uyanan hücreye darbe
İstanbul'da El Kaide'ye yönelik operasyonda Gaizantep'te ölen 4 militanın intikamını almak için harekete geçen, örgütün Türkiye yapılanmasının liderinin de aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, El Kaide'nin Gaziantep'de bulunan 'uyuyan' hücresinin İstanbul'da eylem yapma hazırlığı içine girdiğini tespit ederek Gaziantep Emniyeti'ni uyarmış, burada 23 Ocak 2008'te düzenlenen operasyonda 4'ü ölü 23 El Kaide militanı ele geçirilmişti. Operasyonda bir polis şehit olurken 5 polis ve 1 vatandaş da yaralanmıştı. Gaziantep'teki operasyon örgüte büyük darbe vurdu ancak uyuyan hücreleri de harekete geçirdi.

İKİ GİZLİ MESCİT YAPMIŞLAR
İstanbul polisi Gaziantep'deki operasyonun intikamına almak için sansasyonel bir bombalı eylem hazırlığı içerisinde olan 'uyanan' bir hücreyi tespit etti. Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece'nin de aralarında bulunduğu 5 ilçedeki hücre evlere şok baskın düzenlendi. Baskınlarda El Kaide'nin Türkiye yapılanmasının lideri olan Halis Bayancı'nın da aralarında bulunduğu toplam 45 kişi gözaltına alındı. Teröristlerin daha önce HSBC ve İngiliz Konsolosluğu'na düzenlenenlere benzer şekilde dış temsilciliklere yönelik bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi. Baskınlarda aralarında yabancı bürokrat, işadamı ve gazetecilerin olduğu bir suikast listesi de bulundu. Operasyonda ayrıca Bağcılar'da gizli toplantı ve ibadet yapılan 2 ayrı mescit de bulundu. Operasyonda yakalanan El Kaide üyelerinin, örgütün Avrupa ve Amerika'ya gönderdiği militanlara lojistik destek sağladığı da belirlendi.