kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DOKTORLAR AYRIMCI... Dokuz kez doktorlar tarafından reddedildiğini söyleyen Thomas Beatie, doktorları ayrımcılık yapmakla suçladı.

'Tek isteğimiz bir aile olmak'

DIŞ HABERLER
Cinsiyet değiştirip erkek olan Thomas Beatie, eşinin kısır olduğu anlaşılınca babası olacağı çocuğu doğurmaya karar verdi. Beatie 5 aylık hamile.....
Dünyanın ilk hamile erkeği Thomas Beatie (34), tek isteğinin aile olmak olduğunu söyledi. ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Bend kasabasında İngiliz gazetesi Independent'a konuşan 5 aylık hamile Beatie, "Ben, doğuracağım kız çocuğumun babası, Nancy de annesi olacak. Tek isteğimiz bir aile olmak" diye konuştu. Eşi Nancy'nin (46) kısır olduğunu öğrenince hamile kalmaya karar verdiğini belirten Beatie, doktorların kendilerine karşı ayrımcılık yaptıklarını ve hiç yardımcı olmadıklarını belirtti. Beatie, "Dini inançlarından dolayı bizi dışladılar. Dokuz kez doktorlar tarafından reddedildik. Ailem ve arkadaşlarım da kararımıza karşıydı" dedi. En büyük zorluğu ise Nancy'nin ailesine karşı yaşadıklarını belirterek, "Ailesi benim cinsiyet değiştiren bir kadın olduğumu bilmiyordu" diye konuştu.

GERÇEK ADI GLORIA
Asıl adı Gloria Steinem olan Thomas Beatie, kadın iken cerrahi müdahaleyle göğüslerini aldırarak erkek olma yolunda ilk adımı attı. Tedavisi devam eden Beatie'nin cinsel organına herhangi bir operasyon yapılmadığı için yumurtlama özelliğini kaybetmedi. Doğurmaya karar verince erkek olmak için başladığı tedaviyi durduran Beatie hamile kaldı. Bebeğin temmuz ayında doğması bekleniyor.
Haberin fotoğrafları