kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Limonlu kek

Bir kabın içine şekeri ve yumurtaları koyup, mikserle 10 dakika çırpın. Çırptığınız malzemeye limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, nişastayı, yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız hamuru döküp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

MALZEMELER

*
3 adet yumurta

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 12 çorba kaşığı tozşeker

* 1 limonun suyu ve kabuğu

* 2 çorba kaşığı nişasta

* 1.5 su bardağı un

* 1 paket kabartma tozu