kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siz çağdaştınız da niye yapmadınız?

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yalova İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşma yaptı. Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hakkında açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve muhalefete ağır eleştiriler getirdi.

Erdoğan, başörtüsü ile ilgili olarak beş yıl boyunca bir şey söylemediğini uluslararası toplantıda muhatap olduğu bir soru karşısında görüşünü açıklamasının normal olduğunu ifade etti. Partisiyle ilgili konuların sadece 'başörtüsü'ne odaklandığına dikkat çeken Erdoğan, uygulanan bu yaklaşım için 'Ayıptır ayıp, insan utanır." dedi. Erdoğan, yıllardır başörtüsüyle ilgili konuşmamasına ve Meclis'teki başka bir partinin yeni çalışmaya destek vermesine rağmen dava açılmasını 'İkircikli bir yaklaşım' olarak değerlendirdi ve "Tarih bunu da affetmeyecektir. Affetmeyecektir, zira biz demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz, biz hukuk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde partisiyle ilgili getirilen 'laiklik, çağdaşlık, hukuk ve sosyal devlet karşıtı' temalı eleştirilerine eğitim yatırımlarından sözederek yanıt verdi. Türkiye'nin her yerinde derslik sayılarının artırıldığını, bütün okullara hızlı internet sisteminin getirildiğini, bütün öğrencilere ücretsiz kitap verildiğini ve 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla 300 bin kız öğrencinini okula kavuşturulduğunu kaydeden Erdoğan, muhaliflere seslenerek "Peki siz çağdaştınız da bunları niye yapmadınız, madem demokrattınız, madem laiktiniz madem sosyal bir hukuk devletine inanıyordunuz da bugüne kadar niye yapmadınız soruyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olarak sırtımızda taşıyoruz ve hedefimiz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, bu. Ama bunların gözü var, bunların kulağı var, bunların dili var, ne görürler, ne duyarlar ne de gerçeği söylerler, güzel bir Anadolu sözüdür, 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz, uygulama gerekir uygulama, yersen balı ağzın tatlanır, olay bu kadar basittir." diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

"Son günlerde birşeyler oluyor, televizyonlarda çıkıyorlar tartışmalar yapıyorlar, ve bu tartışmalarda AK Parti'yi getirip sadece bir başörtüsü meselesine kilitleyenler oluyor, ayıptır ayıp. İnsan utanır, insan utanır, utanır. Ben Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olarak 5 yıldır böyle bir şeyi bu ülkede gündeme mi getirdim. Ve beş yıldır bunu gündeme getirmeyen bir başbakan kusura bakmayın da bir uluslararası basın toplantısında böyle bir soru sorulduğu zaman bunda kanaatini açıklamaktan geri mi duracaktı? Peki bunda kanaatini açıklayan bir başbakana bir milletvekiline kusura bakmayın da Türkiye'de de parlamento çatısı altında olan bir başka partinin liderinin 'biz de bu mutabakatın içinde olmaya hazırız' dediği halde peki bu yaklaşım niye, bu yaklaşım niye. Değerli kardeşlerim, bu ikircikli bir yaklaşımdır ama açık söylüyorum tarih bunu da affetmeyecektir. Affetmeyecektir, zira biz demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz, biz hukuk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olarak sırtımızda taşıyoruz ve hedefimiz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak, bu. Ama bunların gözü var, bunların kulağı var, bunların dili var, ne görürler, ne duyarlar ne de gerçeği söylerler, bu kadar açık söylüyorum. Bakınız, yüz on beş bin derslik yapıldı söylerler mi söylemezler, görürler mi görmezler. Değerli kardeşlerim Türkiye'nin yüzde 95'ine adsl sistemi kuruldu, görürler mi görmezler duyarlar mı duymazlar. Başbakan istediği kadar konuşsun ama Türkiye'nin taa Pervari'sinden taa Edirne'nin Süloğlu'na dün de söyledim taa Yalova'sına hamdolsun hızlandırılmış internet ağı var. Peki siz çağdaştınız da bunları niye yapmadınız, madem demokrattınız, madem laiktiniz madem sosyal bir hukuk devletine inanıyordunuz da bugüne kadar niye yapmadınız soruyorum.

Değerli kardeşlerim, güzel bir Anadolu sözüdür, 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz, uygulama gerekir uygulama, yersen balı ağzın tatlanır, olay bu kadar basittir.

Sadece burda kaldık mı her yıl anneler bunu çok iyi biliyor, okullar açılırken kitaplar sıraların üzerinde var mı? İlköğretimde var mı, ortaöğretimde var mı? Var. Ama bunlar bunu da inkar ediyor. Ne diyor? 'Bunu oy almak için yapıyorlar' diyor. Bunlar sosyal devletin görevi. Zengin fakir ayrımı yapmaksızın bu ülkenin bütün evlatlarına kitapları dağıtılıyor. Paran bile olsa kitap bulamıyordun öyle sıkıntılar yaşanıyordu bu ülkede paran bile olsa. Biz damdan düştük bu çileleri biliriz ama onlar bunu görmezler duymazlar, gerçekleri konuşmazlar. Sadece bu mu 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasını başlattık eşimle birlikte. 780 bin kızımız okula gitmiyordu ama şimdi 300 bin kızımız okula gidiyor. Eğer demokratik sosyal hukuk devletine inanıyorsan bunları gör, bunları duy, bunları konuş. Bir kenara atamazsın. Eğer bizim günah lahiyamız buysa seve seve çekeriz. Niye millete hizmet yolunda bu çekilir."