kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'den Kayacı'ya sert tepki

CHA
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye'de inancından dolayı birilerinin mürteci ilan edildiğini, okullara alınmadığını belirterek, "Onların oyuyla benim oyum bir olur mu? diyen teneke kafalılar, edepsizler var" dedi.

Manken Aysun Kayacı'nın bir televizyon programında sarfettiği sözlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan isim vermeden cevap geldi. Kimse Yok mu Derneği Adana Şubesi'nin düzenlediği 'Sevgi Gecesi'ne katılan Fırat, AK Parti'ye oy verenleri 'ayak takımı' olarak niteleyen, çobanın oyuyla benim oyum bir olur mu? diyen Kayacı'ya tepki gösterdi. 'Benim oyumla çobanın oyu bir olur mu ?' diye düşünenlerin teneke kafalı olduğunu aktaran Fırat, "Böyle düşünen edepsizler, bizim dedelerimizin şehit olmasıyla, vatan için canlarını vermesiyle bu topraklar üzerinde yaşama imkanına kavuşmuşlar. Onlara sadece acırım. Bunlar sağlıklı insanlar değiller. Onları kınamayın. Onlara dua edelim, akıl sağlıklarına kavuşsunlar diye" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin; birliğin, beraberliğin, kardeşliğin olmazsa olmayacağı bir dönemi yaşadığını vurgulayan Fırat, birilerinin kendi menfaatlerini, kendi iktidarlarını, ülkedeki varlıklarını sürdürebilmek için insanlarının arasına nifak soka soka Türkiye'yi parça parça bölmeye çalıştığını dile getirdi. Aynı oyunun daha önce denendiğini ve başarılı olunduğunu ifade eden Fırat, "Daha önce denendi, belki bizler hatırlamıyoruz ama dedelerimiz çok iyi biliyor. Türkiye çok kısa bir süre önce bugün sahiplendiğimiz küçük coğrafyanın 9 katı büyüklüğünde bir imparatorluğun sahibiydi. Birilerinin bugün yapmak istediğini geçmişte yaptılar ve muvaffak oldular. Bu 9 parçanın 8 tanesi bizim dışımızda ve üzerlerinde başka devletler var. Biz geldik şu Anadolu denilen küçük coğrafyaya sıkıştık. Bu coğrafyada tutunabilmek için kanımızı akıttık. Kanını akıtanlar, şehit düşenler hangi mezheptensin, hangi dili konuşursun, hangi ırktansın demediler. Dediler ki biz biriz ve bir olarak yaşamak zorundayız. Çünkü çok şey kaybettik, çünkü şehit olmamızın sebebi birileriydi. Bizden sonrakiler daha mutlu yaşasın diye yüz binler kefensiz olarak şehit oldular. Bugün yine aynı oyun oynanıyor Türkiye'de. İnsanlara bir birini vurdurtuyorlar. Ama kardeşler, ağlayan analar da kardeş. Ayrı dili kullanabilirler, ayrı ağıtı yakabilirler, ama hepsi sevilmeye layık, neden dolayı, yaratandan dolayı. Eğer siz Afrika'ya gidiyorsanız, Orta Asya'ya veya Amerika'ya gidiyorsanız 'Yaratılanı sevdiğiniz için yaratandan ötürü, bir müşterekimiz var" şeklinde konuştu.