kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tek lüksüm gitar satın almak

İLİŞKİLİ HABERLER
Tek lüksüm gitar satın almak
* Arka arkaya Ezginin Günlüğü ve Teoman'ın toplama albümlerinde yer aldınız. Bu sizin için farklı kesimin dinleyicileri ile de buluşma yolu mu?
Öyle düşünmedim ama bu albümler benim için çok iyi oldu. Özellikle 'Ebruli' şarkısı sanki ben bir single çıkarmışım etkisi yarattı. Toplama (completion) albümlerde yer almayı çok seviyorum. Sevdiğim kişiler için kayıtsız şartsız gider, şarkı söylerim. Bir lira da para almam.

DÜZENLİ GELİRİMİZ YOK

* Parayla ilişkiniz nasıl?
Bu tür konularda para ile hiç alakam yoktur. Ama emeğimin karşılığını almak istiyorum tabii. Bu telif meselesi yüzünden alamıyorum.

* Zorlanıyor musunuz maddi olarak? Bir dönem haftanın altı günü bar programı yapıyordunuz...
Doğru, biz tutamadık o paraları. Ama akıllılık edip bir-iki yatırım yapmıştım. Sonra o dönem kapandı, zar zor geçindiğimiz bir dönem başladı. Kasetten de para alamıyoruz artık. Telif noktası doğru düzgün işlesin diye çalışıyoruz. Bir müzisyenin hiçbir zaman düzenli geliri olamaz. Telif müzisyenin sürünmemesi, gebermemesi için çok gerekli.

GİTARIMIN ADI ELVİS
* Şatafatlı döneminiz oldu mu hiç?
Paramı hiçbir zaman sırf kendimi düşünerek harcamadım. Kardeşimi okuttum, bakmakla yükümlü olduğum insanlara sorumluluklarımı yerine getirdim. Bir tane lüksüm var; o da gitar satın almak. Şimdi görsem güzel bir gitar, yine alırım. Bir gitarım var, 15 bin dolar. Elvis Presley döneminde üretilmiş 270 gitardan biri. Adı da 'Elvis' zaten. Bir tanesini Amerika'da gördüm, camekan içinde tutuyorlar.

* Kaç tane gitarınız var?
14 taneydi ama bazılarını hediye etim başkalarına. Şimdi 7 tane gitarım kaldı.