kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hisarcıklıoğlu: Cumhurbaşkanı bizi destekliyor

Yeni Haber
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmeyle ilgili, ''Sayın Cumhurbaşkanı, farklı düşüncelerin kıran kırana çarpışmaması ve demokrasinin zedelenmemesi konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Siyasi kaos ortamı varmış gibi bir düşüncenin yanlış olduğunu ifade etti'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TZOB Başkanı Şevki Bayraktar ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken'i kabulü sona erdi.

Hisarcıklıoğlu, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından heyet adına açıklama yaptı. Geçen salı günü İstanbul'da ''Türkiye İçin Sağduyu Çağrısı'' yaptıklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerinde, çağrıları hakkında bilgi verdiklerini ve kendisine sunduklarını söyledi.

Görüşmede, dünyanın büyük bir krize doğru gittiğine dikkat çektiklerini ve bu krizin Türkiye'ye etkileri konusunda acil tedbir alma gerekliliği
olduğunu ilettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: ''Bu çerçevede topluma uzlaşma anlayışı düşüyor. Görüşmede, bu uzlaşma anlayışını güçlendirmeye dönük adım atılması gerektiğini ifade ettik. Sağduyu ve uzlaşı çağrısını toplumun önceliği haline getirmemiz gerektiğine işaret ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'nın siyasi parti liderleriyle görüşmesinden duyduğumuz memnuniyeti anlattık ve bu yöndeki inisiyatifi sürdürmesini istedik.

Sayın Cumhurbaşkanı, sağduyu açıklamamızı desteklediğini söyledi ve bizi tebrik etti. Farklı düşüncelerin kıran kırana çarpışmaması ve
demokrasinin zedelenmemesi konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Siyasi kaos ortamı varmış gibi bir düşüncenin yanlış olduğunu ifade etti.
Sayın Cumhurbaşkanı'nın ümitli ve umutlu olduğunu gördük. Kendisi elinden geleni yapacağını söyledi. Şu hususu da özellikle vurguladı;
'milletin geleceği, ülkenin bütünlüğü her şeyin üstündedir' dedi. Biz, bu görüşmeden umutlu ayrıldık.''

AA