kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

STK'lar Toptan'ı ziyaret etti

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti.

Hisarcıklığoğlu ve beraberindeki heyet, Meclis'e yarım saat gecikmeli olarak geldi. Meclis Başkanı Toptan ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve arkadaşları basına kapalı olarak yaklaşık 45 dakika görüştü. Toptan ile Hisarcıklıoğlu, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, görüşmede sağduyu bildirisini TBMM Başkanı Toptan'a sunduklarını belirterek, bu bildirgeye başından beri destek veren Meclis Başkanı Toptan'ın desteğinin kendilerini daha da güçlendirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Sayın Başkanımıza toplumumuzda bir uzlaşmayı, uzlaşma anlayışı düştüğünü ve bu oluşan uzlaşma anlayışını bu süreçte görüyoruz. Attığımız adımları hep beraber atmamız gerektiğini düşünüyoruz. Sağduyu uzlaşma çağrısını toplumun öncelikli hedefi haline getirmek hepimizin görevidir" dedi.

TBMM Başkanı Toptan ise Türkiye'de son günlerde moral bozan gelişmelere karşı sivil toplum kuruluşlarınca ortaya konulan ortak tavır konusundaki iradeyi önemsediğini söyledi.

İKİ DEĞERLENDİRME

Toptan, iki açıdan bir değerlendirme yapmak istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Birincisi uzlaşma kültürü dediğimiz, aykırı düşüncelerin belli konularda ortak akıl yürütmek suretiyle ortak noktalar bulabilmesinin yolu olan diyaloğun bu heyet tarafından gerçekleştirilmiş olmasını ve onun yeni bir şeyde olmasını, adeta kurumsallaşan bir hale gelmesini çok önemsiyorum. İşte bunun yeni bir örneğini son günlerde Türkiyemizde meydana gelen ve moralimizi bozan gelişmeler karşısında 81 ili de ayağa kaldırmak suretiyle sayın başkanlarımızın ortaya koyduğu sağduyu çağrısı ortaya çıktı. İkincisi Türkiye'mizin moral bozan son günlerdeki gelişmelerine karşı ortak bir tavır konulmasındaki iradedir. Bunu çok önemsiyorum."

Sivil toplum örgütlerinin sağduyu bildirisini sadece desteklemekle kalmadığını vurgulayan Toptan, "Kendilerine TBMM adına şükranlarımı sunmak istiyorum. Hepimizden beklenen bu sağduyudur. Şimdi bir şey yapılmazsa belki bir iki ay sonra bir şey yapmak zorlaşacaktır. O nedenle daha işin başında değerli başkanlarımız büyük bir memleket severlik anlayışı içinde Türkiye bir kaosa sürüklenmeden, istikrar bozulmadan bir ortak akıl ortaya koymak suretiyle herkesi ve her kesimi bu ortak akıl etrafında birleşmeye davet ediyorlar" diye konuştu.

İstikrarsızlığın, güven ortamının kaybedilmesinin Türkiye'ye vereceği zararları düşünmek bile istemediğini kaydeden Toptan, şunları söyledi:

"Öyle bir ortam, Allah korusun, ortaya çıkarsa o kaotik ortamdan karlı çıkacak ne bir kurum vardır ne de bir birey vardır. Siyasetçi olarak biz kar etmeyiz, işveren, işçi, gazeteci olarak hiç kimse bu işten karlı çıkmaz. Herkesin ve her kesimin böylesine bir sorumluluk ortamına destek olması, bu sağduyu çağrısı etrafında toplanması gerekir."

(ANKA)