kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Roche davasında beraat

Yeni Haber
Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) çete kurarak fahiş fiyatla ilaç satıp devleti 8.2 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla Roche eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Sanıkların "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak" suçlarından beraatlerine karar veren mahkeme, "ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak" suçlarına ilişkin 'görevsizlik' kararı vererek, dosyayı İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Veysi Mungan'ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada savcı, bir önceki celse verdiği mütalaayı tekrar etti. Avukatlar savcının mütalaası doğrultusunda karar verilerek dosyanın 'görevsizlik' kararıyla gönderilmesini istedi. Duruşmada son savunmasını yapan sanık Azmi Arslan, "Ben görevimi ihmal ettim. Mahkemenin kararına saygılıyım. Beraatimi istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti, Roche eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman ve Veysi Mungan'ın da aralarında olduğu 18 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak" suçlarından delil yetersizliğinden beraatlerine karar verdi. Sanıklar hakkındaki ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarına ilişkin görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyayı İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, SSK İlaç ve Eczacılık Daire eski Başkanı Hülya Özdemir ve SSK Sağlık İşleri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Canpolat'ın ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından 4 yıl 4 ay ile 10 yıl 9'ar ay arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman'ın ''çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından 2 yıl 4 aydan 5 yıl 9 aya kadar ağır hapisle cezalandırılması talebinde bulunulan iddianamede, Roche firmasının eski çalışanı müşteki-sanık Veysi Mungan hakkında da ''çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak'' suçundan 2 ile 4 yıl arasında ağır hapis cezası isteniyor. İddianamede, diğer sanıkların da ''çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından 3 ile 8 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

AA