kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alemdaroğlu yaşı nedeniyle serbest

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu her ayın 1 ve 15'inde en yakın polis merkezine giderek imza verecek..
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından, önceki gün öğle saatlerinde İstanbul Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu saat 17.00'de sorguya alındı. Sorgulanan, eski rektör Kemal Alemdaroğlu, "yasadışı örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, 69 yaşında olması ve sağlık durumu dikkate alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyduğu Alemdaroğlu'nun, her ayın 1 ve 15'inde en yakın polis merkezine giderek imza vermesini karara bağladı. Yasa gereği Alemdaroğlu, bir kez bile imza vermeye gitmezse, tutuklanarak cezaevine konulacak.

ALEMDAROĞLU: ÇOK ÜZGÜNÜM
Hem poliste, hem de savcılıkta susma hakkını kullandığı öğrenilen Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Gerçekten üzgünüm. Bu üç gün çok üzücüdür. Bizim gibi anayasaya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılan bu suçlama, aslında hepinizin takdir edeceği nedenlerle yapılmıştır. Yargıya saygılıyız. Emniyet güçlerinin 3 günlük bizi ağırlamasından teşekkür ederiz. İnanıyorum ki Türk toplumu, bu Ergenekon soytarısının ne olduğunu, en kısa zamanda ortaya çıkmasını ve birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden bir takım mesajlar iletmesini ve çalışmalar yapmasını önleyecektir" dedi.