kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terim'den Chelsea açıklaması

Yeni Haber
Terim, İngiltere Premier Lig'in önemli ekiplerinden Chelsea ile sezon sonu için el sıkıştığı yönünde İngiliz basınında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu...
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm futbolcuların, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek kadro içine girmek için çabalamaları gerektiğini söyledi.

Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de (A) Milli Takım ile kampta bulunan Fatih Terim, burada bir basın toplantısı düzenledi.

Yaptığı açıklamada, bazı mevkilerde kadroda ekstra değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Terim, ''Bir grupta maç yaparken bazı şeyleri telafi edebilirsiniz. Ama finallerde böyle bir imkanınız yok. Eğer ihtiyacımız var ise tatmin olmamışsak, açıkça söylüyorum, bazı mevkilerde form durumları iyice izlenerek radikal bazı değişikliklere gidebiliriz. Tüm oyuncular, Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin, 'Nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz. Herkes önce kulübünde iyi oynayacak. Kendi takımına katkı sağlarsa bize de katkı sağlar'' diye konuştu.Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre ile yapacakları maça 75 gün kaldığını söyleyen Terim, zamanın giderek yaklaştığını kaydederken, şunları söyledi:

''Şimdi baktığımızda defans adına takım olarak topun arkasında kaldığımız zaman çok az hata yapıp, çok iyi oynamışız. Ne zaman blokların arasını açıp geniş alanda oynamışsak da önemli hatalar yapmışız. Bu istatistiklerin hepsi bizde mevcut. Son 2 yılda ilk defa böyle bir fırsat bulduk ve takım olarak ailelerin de içinde bulunduğu bir grup olarak beraber olacağız. Biz iyi bir grup değil, iyi bir takım olmayı hedefliyoruz. Herkesle ekstra şekilde karılaşabilecek bir saha içi ortamı yaratmak arzusundayız. Benim oyun anlayışım ve felsefem bu. Sahadaki kaleci hariç 10 kişinin basmadık yer bırakmaması lazım. Herkesin bir işlev görmesi lazım. Performans, fizik, psikolojik olarak hocalarımız takımı en üst seviyeye getirmeye çalışıyorlar. İnanıyorum ki, coşkulu bir oyun ortaya koyacağız.''

-''ŞİMDİDEN HAZIR OLUNMALI''-

(A) Milli Takım kadrosundaki oyuncularla bugün çok önemli bir toplantı yapacağını aktaran Fatih Terim, futbolcular için çeşitli sunumlar hazırladıklarını ifade etti.

Turnuvaya, turnuva zamanı hazırlanılamayacağını ifade eden Terim, ''Fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmak için daha önceden kendinizi hazırlamak zorundasınız. Bugünkü toplantıda ekibimizin hazırladığı reçeteyi biz oyuncularımıza sunacağız'' ifadesini kullandı.

UEFA'ya 20 oyuncu artı 3 kaleciden oluşan kadroyu 28 Mayıs tarihine kadar vermek zorunda olduklarını hatırlatan Terim, sakatlıklar ve olası hadiseler için önlerinde iki plan bulunduğunu aktararak, ''İlk olarak fazla sayıda oyuncu götürüp, kesin kadroyu açıkladıktan sonra kalanları şampiyonayı tribünden izletip veya geri gönderebiliriz. İkinci seçenek ise bir bekleme listesi oluşturup, olası sakatlık veya hastalıklarda oradan bir oyuncuyla değiştirebiliriz. Böyle iki düşüncemiz var'' diye konuştu.

Terim, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman'ın neden kadroya çağrılmadığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine ise ''Şimdi şahsi olarak konuşmaya başlarsak bu her oyuncu için geçeri olabilir. Böyle işin içinden çıkamayız. Kendisinden zaman zaman faydalandık ve bundan sonra da faydalanmayacağız diye bir şey yok. Şahsi konulara girersek çıkamayız'' yanıtını verdi.

FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI POZİTİF KATKI SAĞLAR

Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin başarısının, (A) Milli Takım'a da pozitif katkı sağlayacağını söyledi.Hangi seviyede olursa olsun, başarının motivasyona katkısı olduğunu dile getiren Terim, ''Fenerbahçe'nin başarısı takıma pozitif katkı sağlar. Avrupa'da önemli başarı elde etmiş bir grubun pozitif yansımalarını, müthiş derecede özlemiş durumdayız. Çok güzel bir şey. Lokal başarılar olur ama uluslararası başarılar çok daha önde olmalıdır. Biz de finallere o ciddiyetle hazırlanıyoruz. Yapamadığımız şeyleri yapmak için çaba sarf ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN ÇAĞRILMASI RADİKAL DEĞİŞİKLİK OLMAZ

Kadroda radikal değişiklikler yapabileceğini söyleyen Fatih Terim, radikal değişiklikten ne anlanılması gerektiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Ben, 'Radikal değişiklikler yapacağız' demedim, 'Yapabiliriz' dedim. Her oyuncunun kendisini buraya hazırlamasını rica ediyorum. Şu anda çağırmadığımız bir oyuncu da kadroya gelebilir. Radikalden kastım bu. Mesela Hakan Şükür'ün çağrılması radikal bir değişiklik olmaz, normal bir değişiklik olur. Bilinmeyen bir oyuncu değil ki. Başka oyuncuları görme adına onu pas geçemez miyiz? Zaten tanıyoruz. Tüm oyuncuların performanslarını en üst düzeye taşımalarını ve bu yarışmanın içinde olmalarını istiyorum. Tüm oyuncuların Milli Takım hakkı vardır. Bu haklarını kullansınlar. Biz seçmekte zorlanalım. Bazı mevkilerde sıkıntımız olduğu da çok açık. Bazı oyuncularımızın da kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Bugün düzenleyeceğimiz toplantının da amacı o. Artık 'Pardon' yok burada. Her saniye böyle bir organizasyon yok.''Ayrıca, sergilediği futbolla göz dolduran Trabzonsporlu oyuncu Barış Memiş'in sorulması üzerine ise ''18 yaş grubumuzun çok önemli oyuncularından biri. Milli takım hocalarımızın ortak kararıyla kendisini Ümit Milli Takım'a aldık, basamakları çabuk çıksın diye. Barış daha olmadı ama o yeteneğe sahip. (A) Milli Takım'a doğru yavaş yavaş yürüyor'' dedi.

CHELSEA'NİN TEKLİFİ İDDİASI

Terim, İngiltere Premier Lig'in önemli ekiplerinden Chelsea ile sezon sonu için el sıkıştığı yönünde İngiliz basınında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, şu ifadeleri kullandı:

Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin sonuna kadar beni bu işimden alı koyacak herhangi bir neden göremiyorum. Arkadaşlarımla beraber tamamen iyi hazırlanmak, iyi oynamak ve başarılı olmaktan başka düşüncemiz yok. Ayrıca beni herkes tanır ki, bir takımla çalışırken başka takımla konuşmam, isteyen takımın hocası varsa da hiç konuşmam. Herkes için geçerli bu. Bir işim varsa o işimi tamamlarım. Bakış açımız Avrupa Şampiyonası ile ilgili. Öte yandan, bir Türkün isminin konuşulduğu yer, herhangi bir ülke değil, bir Türk teknik adamın istenmesini, olur veya olmaz, bugün bir Avrupa, Dünya takip ediyorsa Türk futbolu için çok önemli bir şey. Konuşulan yerler çok basit yerler değil. Olayın bu tarafıyla ilgilenelim ama şu anda biz ekibimizle beraber, nasıl en ufak hata olmaksızın Avrupa Şampiyonası'na hazırlanırız, orada güzel sonuçlara nasıl imza atabiliriz, güzel temsil edebiliriz onun derdindeyiz. Tabii ki, istenmek hoş bir şeydir, herkese tavsiye ederim. Ama şu anda hiçbir şeyle ilgilenemeyecek kadar Milli Takım ile fazla ilgileniyorum.''

KADRODAKİ TÜM OYUNCULARI SAĞLAM BİR ŞEKİLDE TAKIMLARINA TESLİM ETMEK GİBİ BİR GÖREVİMİZ VAR

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sezonun sonuna yaklaşılması nedeniyle takımların önemlibir süreçten geçtiğini, bu yüzden kadrodaki tüm oyuncuları sağlam bir şekilde takımlarına teslim etmeyi bir görev bildiklerini söyledi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin hazırlıkları çerçevesinde Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, futbolun kritik birdönemde olduğunu kaydetti.

Ligde şampiyonluk için yarışan, kupada mücadele eden, ligden düşmemeye çalışan takımların kıyasıya mücadele ettiğine değinen Terim, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi mücadelesi de göz önünealındığında, bir hayli kritik günlerden geçildiğini belirterek, ''Herkes bilmeliki, Milli Takım cephesi en ufak riski, kendi riski olarak kabuledecektir.

Koruma adına, kollama adına ne gerekiyorsa, biz de kulüplerimize yardım açısından yapmaya hazırız. Riski de en az da tutmaya çalışıyoruz. Ancak yürürken bile sakatlıkların olabildiği bir ortamda, bazen yapılacak bir şey olmayabiliyor.

Tüm oyuncuları diri ve sağlam bir şekilde takımlarına teslim etmek gibi önemli bir görevim var. Bu konuda çok hassas olduğumuzu belirtmek isterim'' diye konuştu.

-GÖKHAN ZAN'IN YERİNE CEYHUN'U ALDIK

Fatih Terim, omzundan sakatlığı bulunan Gökhan Zan'n yerine kadroya Ümit Milli Takım'dan Ceyhun Gülselam'ı dahil ettiklerini söyledi.

Gökhan Zan'ın omzundaki sakatlığının ciddi olduğunu söyleyen Terim, Almanya 3. Ligi takımlarından Unterhaching'den Ceyhun Gülselam'ı Ümit Milli Takım kampından dün gece saat 12.00'de (A) Milli Takım kampına çağırdıklarını belirtti.

Sakatlığı bulunan Fenerbahçeli Semih Şentürk'ü kulüp doktorları ve kendisiyle de konuştuktan sonra riske etmemek için kadroya çağırmadığını anlatan Terim, Serdar Özkan'ın sakatlığına rağmen kendileriyle birlikte olacağını, kasığında sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel'in ise bugün durumunun netleşeceğini ve gönderme kararı almaları takdirde yerine (A) 2 Milli Takımı'ndan kaleci Serkan Kırıntılı'yı dahil olacağını vurguladı.

Ayrıca, kadroya çağrılan tüm oyuncuların, kadrodan çıkartılsalar bile Beyaz Rusya'ya gidene kadar kendileriyle birlikte kalacağını ifade eden Terim, oyuncularla önemli bir toplantı yapacaklarını ve kendileriyle paylaşmak istedikleri çok önemli konuların bulunduğunu anlattı.

EMRE BELÖZOĞLU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Uzun süren sakatlığı nedeniyle Newcastle United'da da forma giymeyen Emre Belözoğlu'nun durumuna değinen Fatih Terim, bu oyuncunun kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Alt adalesinde sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'yla görüştüğünü ifade eden Terim, ''Bizim için önemli bir oyuncu, o yüzden riske atmadık. Mehmet Topuz da yine öyle. Belindeki rahatsızlığı nedeniyle riske etmemek için onu da kadroya almadık. Oyuncularımızın sağlık açısından en üst düzeyde olmalarını sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

ANTALYA'DA 5 GÜN ÖZEL KAMP YAPACAĞIZ

Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesi Antalya'da 5 günlük özel bir kamp yapacağını ifade eden Terim, bu kampa oyuncuların ailelerinin ve kız arkadaşlarının da katılacağını belirtti.

Bu kampta yazılı ve görsel basına iyi bir çalışma ortamı yaratmak istediklerini dile getiren Terim, sponsorlar için de iyi bir ortam sağlanacağına inandığını söyleyerek, ''Biz de ileride izin istediğimizde, anlayışla karşılanırız diye düşünüyorum. Çok gevşek ve yumuşak bir kamp olacağından emin olabilirsiniz. Daha sonra Almanya'nın Bielefeld kentine geçeceğiz hazırlıklar için. Çalışma yerimiz orası olacak'' diye konuştu.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 27 18 6 3 59 27 60
2 Galatasaray 27 18 6 3 51 20 60
3 Sivas 27 18 4 5 42 20 58
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 27 18 4 5 43 26 58
5 Kayseri 27 13 9 5 43 23 48
6 Trabzon 27 11 5 11 37 35 38
7 Denizli 27 10 6 11 34 34 36
8 G.B. Oftaş 27 8 9 10 27 29 33
9 Ankaragücü 27 8 9 10 27 34 33
10 İ.B.B. Spor 27 8 8 11 37 35 32
11 Bursa 27 7 10 10 28 31 31
12 Gaziantep 27 8 7 12 30 40 31
13 G.Birliği 27 7 7 13 36 41 28
14 Konya 27 8 4 15 28 56 28
15 Ankaraspor 27 6 9 12 27 33 27
16 Ç.Rize 27 6 7 14 26 49 25
17 V.Manisa 27 5 8 14 35 50 23
18 Kasımpaşa 27 5 4 18 19 46 19
Haftanın Maçları
27. Hafta
 Fenerbahçe 3  
  Kasımpaşa 0  
 G.B. Oftaş 1  
  V.Manisa 0  
 Gaziantep 1  
  Bursa 0  
 İ.B.B. Spor 2  
  Beşiktaş 1  
 Sivas 3  
  Konya 0  
 Ç.Rize 0  
  Ankaragücü 0  
 G.Birliği 1  
  Ankaraspor 3  
 Trabzon 2  
  Kayseri 1  
 Galatasaray 2  
  Denizli 1  
Haftanın Maçları
28. Hafta
 Denizli G.Birliği Cumartesi 15:00  
 Ankaraspor Trabzon Cumartesi 15:00  
 Beşiktaş Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Ankaragücü Bursa Pazar 15:00  
 Kasımpaşa Sivas Pazar 15:00  
 Konya G.B. Oftaş Pazar 15:00  
 V.Manisa Ç.Rize Pazar 15:00  
 Kayseri İ.B.B. Spor Pazar 15:00  
 Galatasaray Gaziantep Pazar 19:00