kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bakan Lulama

Kadın bakana 'Yuvamı yıktın' davası

Güney Afrika, kadın bakanının evli bir çalışanıyla yasak aşk yaşadığı iddialarıyla çalkalanıyor... Suçlamaların ortasındaki isim, 53 yaşındaki Tarım ve Arazi İşleri Bakanı Lulama Xingwana. Onu suçlayan ise, bakanlığa bağlı kredi kurumu Land Bank'ın müdürü Phil Mohlahlane'nin eşi... 31 yıllık eş Joyce Makgalake, "Bakan yuvamı yıktı" diyerek tazminat davası açtı.

'YOLSUZLUKLARI VAR'
Kendi eşiyle boşanma davası da süren Joyce, "Beni 2006'dan beri bakanla aldatıyor. Yolsuzlukları da Bakan Lulama tarafından örtbas edildi" dedi. Gece geç saatlerde kocasıyla aşk sohbetleri yaptığını söylediği Bakan'dan 20 bin dolar tazminat istedi. Kocasının bir başka ilişkisi daha olduğunu söyleyip ondan da 15 bin dolar tazminat talep etti.

TACİZ İDDİALARI
Aldatan eş Mohlalene, 2006'da Bakan tarafından kredi bankasının başına getirildi. Kadın çalışanlara cinsel taciz iddiaları ortaya atıldı. "Suçlamalar asılsız" diyerek iki kadın sekreteri işten attı. İki farklı nüfus kağıdı kullanarak zimmetine para geçirdiği yolundaki iddialar da "Nüfusta yanlışlık var" diyen Bakan tarafından örtbas edildi. Kadın bakan "İlişkimiz yok" diyor. Mohlahlane ise davacı Joyce'un resmi eşi olmadığını söylüyor.
Haberin fotoğrafları