kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
C. P. Tariceanu T. Basescu

Başkanlar açılışta sözlü düelloya girdi

Geçen yıl bir televizyon programında birbirlerine 'yalancı' diye bağıran Romanya Cumhurbaşkanı Basescu ile Başbakan Tariceanu dün yine kapıştı. Bu kez bir fabrikanın açılışında birbirlerini 'anlayışsızlıkla' suçladılar..
Milletvekillerinin ağız dalaşına alışık olan dünya siyaset arenası, ilk kez iki liderin kavgasına tanık oldu. Herkesin gözü önünde tartışan isimler, Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu, Cumhurbaşkanı Traian Basescu. Bir otomobil fabrikasının açılış töreninde konuşma yapan Başbakan Tariceanu, ithal ikinci el arabalara uygulanan verginin haklılığının ülkede yeni bir fabrika kurulmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Cumhurbaşkanına dönerek, "Umarım bunu Sayın Basescu da anlamıştır" dedi.

'HADİ CANIM SEN DE'
Konuşma sırası kendisine geldiğinde Cumhurbaşkanı Basescu da altta kalmadı. Başbakan'ın sahibi olduğu Citroln adlı otomobil distribütörü şirketi kastederek "Bu vergi Ford'dan ziyade Citroen'i koruyor" dedi. Ardından Başbakan "Sanırım Sayın Cumhurbaşkanı sözlerimi anlamadı" diye imada bulundu. Söz hakkı tekrar kendisine geçen Basescu, "Hadi canım sen de!" diyerek podyumdan indi... İkili geçen yıl TVR1 kanalında kavga etmişti. Başbakan, enerji politikalarını anlatırken programa Cumhurbaşkanı telefonla bağlanmış, "Başbakan yalan söylüyor. 2 yıldır enerji sektörünü mafya kontrol ediyor. O ise seyrediyor" diye bağırmıştı. Başbakan Tariceanu da, "Asıl siz yalan söylüyorsunuz" diye karşılık vermişti.