kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ÜDS Mart dönemi sınavı yarın yapılacak

Yeni Haber
Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nın (ÜDS) 2008-Mart dönem sınavı yarın yapılacak. Sınav, saat 9.30'da başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 3 ayrı alanda yapılacak ÜDS,ÖSYM tarafından, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum,Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa'da merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Sınavda, 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları başarılı sayılacak.

Yabancı dil koşulunu karşılamak için, doktora adayları ve sanatta yeterlilik çalışmalarına başvuracak adayların da ÜDS'ye girmeleri ve 100 üzerinden 55 veya daha fazla puan almaları gerekiyor.

YÜZLERCE ÖĞRENCİYE ÜDS GİRİŞ BELGESİ ULAŞMADI

Üniversiteler Arası Kurul'un 2008 ÜDS Mart dönemi yabancı dil yükseltme sınavına girecek öğrenciler, ÖSYM ve postanın azizliğine uğradı. İzmir'de sınava girecek yüzlerce öğrenci, giriş belgeleri ulaşmadığı için ÖSYM temsilciliklerine akın etti. Buca'daki temsilcilik önünde yağmur altında saatlerce bekleyen öğrenciler, ayrıca 3 YTL ödemek zorunda da kaldı. 23 Mart 2008'de 17 ilde yapılacak sınavın giriş belgeleri, sınav saatine kadar ÖSMY il temsilciliklerinden alınabiliyor.

Belgesi ulaşmayan yalnızca İzmir'de yüzlerce öğrenci ÖSYM temsilciliklerine başvurdu. Öğrencilerin belgelerinin neden ulaşmadığını sorduğu postane yetkilileri ÖSYM'den geç geldiğini iddia ederken ÖSYM de gecikmeyi postaya bağlıyor.

Bornova, Balçova, Çiğli ve Karşıyaka gibi çeşitli ilçelerden ÖSYM temsilciliğine giden öğrenciler, "Hafta içinde belgelerin gelmesi gerekiyordu. Posta yetkililerine sorduk, adımıza herhangi bir evrak gelmediğini söylediler. Biz de buraya 3 YTL verip belgemizi alacağız. Yağmur ve yol masrafı da cabası." şeklinde konuştu.

AJANSLAR