kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrailli kayıp kız İzmit'te bulundu

Canan YILMAZ SABAH
Annesi tarafından İsrail'den Türkiye'ye kaçırılan ve 4 yıldır aranan küçük kız İzmit'te bulundu. Anne, kızını babaya vermeyi kabul edince, serbest bırakıldı..
İsrail'den 2004'te Türk vatandaşı annesi Ethel Teri Eskinazi tarafından Türkiye'ye kaçırılan ve o tarihten beri babasının her yerde aradığı 8 yaşındaki Caroline C. önceki akşam İzmit'te bulundu. Çocuk kaçırmak suçundan hakkında kesinleşmiş 6 ay hapis cezası bulunan anne Eskinazi ise, çocuğu babasına teslim etmeyi kabul edince serbest bırakıldı.

İZMİT'TE DİYE İHBAR GELDİ
Kızını bulabilmek için internet sitesi kuran ve yerini bildirene ödül vaat eden baba Fransız vatandaşı Jacques Gabriel C.'nin uzun süredir beklediği haber önceki gün geldi. Babayı arayan bir kişi, minik kız ile annesinin çarşamba günü İzmit'e geleceğini söyledi. Bu ihbar üzerine Jacques Gabriel ve avukatının haberdar ettiği polis de önceki gün İzmit Tren İstasyonu'nda, tanınmamak için türban takmış anneyi yanında küçük kızı ile gözaltına aldı. İzmit Cumhuriyet Savcılığı tarafından Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen ve hakkında tutuklama kararı bulunan anne Eskinazi, çocuğu babaya teslim etmeyi kabul etmesi üzerine serbest bırakıldı.

PSİKOLOGLA TESLİM EDİLDİ
Adliyeye getirilişinden itibaren annesinin elini bir an olsun bırakmayan Caroline'nin babasına teslimi sırasında ise tam bir dram yaşandı. Annesinden ayrılmak istemeyen minik kız, psikolog desteği ile konsolosluk aracına güçlükle bindirildi ve babasına verildi. Baba ise, kızını bulduğu için son derece mutlu olduğunu belirterek, "Türk adaletine çok teşekkür ederim. Benim amacım çocuğuma annesini göstermemek değil. Kızım istediği zaman annesini görebilir. Böyle bir art niyetim yok" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları