kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eşimin parasıyla kendime hobi edinmedim

İlk defilesinden sonra birçok eleştiri alan eski manken Emel Acar: Erdal Acar'ın eşiyim diye, eski mankenim diye, ben kıyafet yapamam sanıyorlar. Eşimin parasıyla hobi edindim zannedenler var ama ben çalışmayıp, oturmayı da bilirdim...
Geçtiğimiz yıl düzenlediği Çırağan Sarayı'ndaki defilesinden sonra oldukça eleştirilen ve kıyafetlerinin taklit olduğu iddia edilen Emel Acar, tüm iddialara kulaklarını tıkadı. 23 Mayıs'ta Adile Sultan Sarayı'nda düzenleyeceği defile öncesi Astoria Alışveriş Merkezi'nin açılışında tasarladığı kıyafetlerin bir kısmını görücüye çıkaran Acar, insanların destek olmak yerine kimi zaman köstek olduğunu, bu nedenden dolayı da üzüldüğünü belirtiyor: "İnsanlar, eşimin Erdal Acar olması nedeniyle onun parasıyla kendime oyuncak edindiğimi düşünüyorlar. Ancak ben evde oturmayı da bilebilirdim. Halbuki çalışıyorum. Bu güzel bir şey." Emel Acar, yeni koleksiyonunu, günlük hayatındaki giyim stilini ve eltisi Hande Acar'ın giyim tarzını Şamdan Plus'tan Öykü Yazıcıoğlu'na anlattı.

4 BİN KİŞİ İZLEDİ


* Öncelikle defilenizden başlayalım. Astoria'nın açılış gecesi için defile düzenleme teklifi kimden geldi?
Banu Noyan, bana bu teklifi getirdi ben de seve seve kabul ettim. Çünkü güzel bir gece olacağına inanıyordum. Aslında daha önce gerçekleşecekti ancak bugüne ertelendi. Sonuçta 4 bin kişi bu geceye davetliydi.

* Bu defilede oldukça fazla manken yer aldı, değil mi?
Evet. Defileme 20 tane manken çıktı. Normalde benim defilelerime 12 manken çıkardı ancak bu kez bir değişiklik yaptım. Mankenler arasında Şenay Akay, Çağla Şıkel gibi isimlerin yanı sıra eskiden aynı podyumu paylaştığım kişiler de kıyafetleri tanıtacak. Hollanda'dan gelen iki kardeş manken de podyuma çıkacak.

* Daha önceki defilenizde de yabancı modellere yer vermiştiniz. Bu hep böyle mi olacak?
Aynen daha önce TESYEV'deki defileme Brezilya'dan bir manken getirmiştim, şimdi de Hollanda'dan iki kızkardeş geldi. Elbiselerimi güzel taşıyorlar bir de ben yabancı mankenlerle de çalışmayı seviyorum. Ancak her defilemde olacak diye bir şey yok!

KÖSTEK OLUNUYOR!


* İlk defilenizden sonra kıyafetlerinizin taklit olduğuna dair birçok eleştiri aldınız. İleride yapacağınız defileler için de yine bu tarz eleştirilerin gelmesinden korkuyor musunuz?
Bu konudan dolayı gerçekten çok kırgınım. Alkışlanacak bir şeye destek olmak gerekirken, bizler köstek oluyoruz. Bazen ben bir şeyler yaratıyorum ve o şeyi bir başka modacı da yaratmış olabiliyor. Örneğin John Galliano, çılgın tasarımlar yapıyor. O düşündüğü şeyin bir benzerini ben niye düşünemeyeyim ki? Hepimiz insanız sonuçta... Bu konuda çok üstüme gelindiğini düşünüyorum. Çırağan Sarayı'ndaki ilk defilemde bazı modelleri birebir de yaptım. Ama bana nedenini sormadılar?

* Peki nedeni neydi?
Bazı müşterilerim elinde sayfa ile geliyor ve "Ben bunun aynısı istiyorum? Çünkü yurtdışında bulamadım" diyor. Ben de onlara "Hayır yapamayız" demiyorum. İşte bu nedenle defilemde birebir yaptığım kıyafetler de oluyor. Onlar benim de o kıyafetleri yapabildiğimi, atölyemin bu tarz kıyafetleri dikebildiğini kanıtlamak için yapılan işler... Bunların yanı sıra benim tasarladığım kıyafetleri de istiyorlar tabii...

* Eleştirilmenizin bir nedeni de eşiniz Erdal Acar'ın maddi durumunun iyi olması ve bu işin eğitimini almamış olmanız mı?
Bunlar da etken, zannediyorlar ki; eşim Erdal Acar ben de eski mankenim belli bir standardımız var, bu nedenle bunları yapamam. Eşimin parasıyla kendime hobi edindiğimi düşünüyorlar. Ancak ben evde oturmayı da bilirdim. Oysaki çalışıyorum. Bu iyi bir şey.
Haberin fotoğrafları