kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türkiye’nin dört bir köşesinden ‘Engelli Güzellik Yarışması’ adayı olmak amacıyla İstanbul’a gelen engelli güzeller, ön eleme öncesi heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

300 engelli güzelin 20'si final için yarışacak

ERCAN SARIKAYA - SABAH
Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Engelli Güzellik Yarışması', 13 Mayıs'ta yapılacak. 300 güzel içinden 20'si Antalya'da final heyecanı yaşayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
300 engelli güzelin 20'si final için yarışacak
Bedensel, görme, işitme ve zihinsel engellilerin yarışacağı 'Engelli Güzellik Yarışması' seçmeleri için 20 günde tam 300 aday başvurdu. Çocuk felci nedeniyle 1.5 yaşında engelli hale gelen Yeliz Güllü'nün ortağı Arif Çelik'le birlikte organize ettiği yarışmanın ön elemesinden sonra, 20 aday finale kalacak.

13 GÜNLÜK KAMP VAR
Ön eleme engelini aşan 20 genç kız, Antalya'da 13 günlük kampa girecek. Bu süreçte finalistler dans ve koreografi çalışmaları yapacak. Gezi ve sosyalleşme programları gibi faaliyetlere de katılacak engelli güzeller, 13 Mayıs akşamı da final için podyuma çıkacak. Kraliçe seçilen güzel, 3 Aralık'ta Antalya'da yapılacak ve 50 ülkenin katılacağı dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞECEK
Organizatör Yeliz Güllü; yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Yarışmayı 'www.engelsizceguzellik. org' adresli sitemizden 20 gün önce duyurduk; 300 başvuru yapıldı. Bu yarışmayla hedefimiz; hem toplumun engellilere bakışaçısını değiştirmek, hem de engellilere hak ettikleri yaşam biçimini sunmak. Ayrıca engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak böyle bir etkinliği tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu organizasyon, engelli bireylerin 'engelsizce güzelliği'ni sergilemek için bir ilk olacak."
Haberin fotoğrafları