kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Düğün çorbası

Eti bir tencereye koyun, kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. 5 bardak su ilavesiyle, kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra unu, limon suyunu, yumurtayı tuzla çırpın ve ılıttıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Un kokusu gidene kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı gezdirerek hemen servis yapın.

MALZEMELER
*
250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
* 1 yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı un
* 1 limonun suyu
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* Tuz
* Yeterince su

Kuru fasulye pastası
Kuru fasulyeyi haşlayıp, robottan geçirin. İçine badem ve şekeri ilave edip karıştırın. Yumurtayı mikserle çırpın. Fasulyeli karışıma; vanilyayı, portakal kabuğunu ve yumurtaları ekleyip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp, hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Tatlı pişerken çikolata sosunu hazırlayın. Bir tavaya yağı koyup, eritin. Yumurtayı, şekeri ve kakaoyu iyice çırpın. Erittiğiniz yağı da sosa yedirin. Tatlıyı fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çikolatalı sosu döküp, krem şantiyle süsleyin.

MALZEMELER
*
2 su bardağı kuru fasulye
* 1 su bardağı dövülmüş badem
* 3 adet yumurta
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 portakal kabuğu rendesi
* Krem şanti ya da çikolata sosu
Çikolata sosu:
*
125 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı şeker
* 3 çorba kaşığı kakao

Şakşuka
Patlıcanları (tüm kabukları soyulacak), patatesi, kabağı, biberi ayıkladıktan sonra, küp küp doğrayıp kızartın. Kızarttığınız sebzeleri havlu kağıdın üzerine çıkartarak fazla yağını çektirin. Bir tencereye rendelediğiniz domatesi ve ince ince kıydığınız sarmısağı koyup, kısık ateşte pişirin. Ketçabı, sirkeyi, 1 bardak suyu, şekeri de ekleyip, sos suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin. Bir tepsiye kızarttığınız sebzeleri koyup, üzerine hazırladığınız sosu dökün. 170 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Üzerine kıydığınız maydanozu serpip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet patlıcan
* 2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 adet biber
* 1 kilo domate
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı su
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* Tuz
* Sıvıyağ