kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yağış geliyor-HARİTALI

Yeni Haber
Meteoroloji, yağışların hafta ortasından itibaren kuzey kesimlerde etkisini artırmasının beklendiğini açıklayarak, lokal su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Salı günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde yerel ve kısa süreli yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, hafta ortasından itibaren özellikle kuzey kesimlerde etkisini artırarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.

Meteorolojinin tahminlerine göre, yarın bütün bölgeler az bulutlu ve açık, zamanla yurdun batı kesimleri parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları aralıklı yağmurlu geçecek.

Salı günü; yurdun iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Çorum ve Malatya çevrelerinde yerel ve kısa süreli yağmur ve sağanak yağış geçişleri görülecek.

Hafta ortasından itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışların, özellikle kuzey bölgelerde etkisini artırması bekleniyor. Tüm yurtta 2 ile 4 derece artacak hava sıcaklığı, hafta ortasından itibaren yağış alan yerlerde azalacak.

Hafta ortasından itibaren kuzey bölgelerde etkisini artırması beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...