kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nedim Seven

PKK kendini ihbar etti

Zülfikar Ali AYDIN SABAH
PKK'nın yeni Avrupa sorumlusu ve kasası olarak atadığı Nedim Seven, İtalya'da yakalandı. Seven'i polise, örgütte tasfiye etmeye çalıştığı Rıza Altun ekibinin ihbar ettiği öne sürülüyor..
Kırmızı bültenle aranırken İtalya'da yakalanan "Çukurcalı Behzad" kod adlı, PKK Avrupa Sorumlusu ve PKK'nın Avrupa'daki "kasası" Nedim Seven, İtalya'da, Ermenistan'a gitmek için girdiği pasaport kontrolünde yakalandı. Seven'i, Rıza Altun'a bağlı örgüt kadrolarının ihbar ettiği öne sürülüyor. Fransa'da PKK'ya yönelik operasyonda geçtiğimiz yıl tutuklanan ve serbest kalan "Çukurcalı Behzad" kod adlı Avrupa sorumlusu ve PKK'nın Avrupa'daki kasası Nedim Seven, önceki gün İtalya'da, sahte yeşil pasaportla yakalandı. Roma'da, "Türkiye'nin iade talebiyle" ilgili olarak hâkim karşısına çıkarılması beklenen Seven'in, Fransa'da tutuklandığı operasyondan hemen sonra, "Fransız istihbaratı ile ortak çalıştığı" iddia edilmişti. Bu olayın ardından örgütün Avrupa'daki kadroları arasında bölünme ortaya çıktı.

ERİVAN'A GİDİYORDU
Murat Karayılan'ın talimatıyla örgütün Avrupa'daki faaliyetlerini yürüten Rıza Altun, Avusturya üzerinden Kuzey Irak'a çağrıldı. Altun, o tarihten sonra ortalıktan kayboldu. Roma'dan, Ermenistan'a gitmek isterken yakalanan Seven'in ise, bu ülkeye gideceğinin, İtalyan polisine "örgüt içinden" ihbar edildiği ileri sürüldü. Altun'dan sonra Avrupa Sorumlusu olan Seven'in, Almanya ve Fransa'da "dernek ve federasyon" adı altında faaliyet yürüten kuruluşlarda da tasfiyeye giriştiği, bu nedenle Altun'a bağlı isimler tarafından İtalyan polisine ihbar edildiği belirtildi. Üzerinde "Seyfi Ateş" adına düzenlenmiş sahte pasaportla Erivan'a gitmek isterken yakalanan Seven'e, Fransa'da yargılandığı dava kapsamında da "gözetimli kontrol" uygulandığı öğrenildi. Fransa'nın da iadesini isteyebileceği Seven, Roma'da, "sahte pasaport" "sınır ihlali" gibi suçlamalarla yargılanacak. Seven, iade talebiyle ilgili olarak da mahkeme karşısına çıkacak.