kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'da panik havası sürüyor

Yeni Haber
Sınır ötesi kara harekatıyla çöküntüye uğrayan terör örgütü PKK'da panik havası sürüyor.

Operasyonlar karşısında çaresiz kalan teröristler, örgüt kamplarından kaçıyor. Mart ayında şehir merkezlerine sızmaya çalışan 18 terörist jandarma tarafından yakalandı.

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyonun bitmesiyle Mehmetçik yurt içine yöneldi. Güvenlik güçleri, teröristlerin Türkiye'ye sızmasını ve iç bölgelere geçişini engellemek amacıyla olası geçiş noktalarında tedbirlerini artırdı. Bahar ayıyla Kuzey Irak'taki terörist kamplarından eylem için sınırdan sızmaya çalışan teröristlerin geçiş noktaları sürekli termal kameralar ile izleniyor.

Doğu ve Güneydoğu'da halkı kışkırtmak amacında olan terör örgütü, Nevruz'u kendini kanıtlama ve intikam almaya yönelik eylemlere dönüştürmeye çalışıyor. Güvenlik güçlerinin operasyonları karşısında psikolojileri bozulan teröristler ise, kaçacak yer arıyor. Kara harekatında büyük darbe yiyen terör örgütünün 'intikam alma' eylemlerine girişeceği yönünde istihbarat alan güvenlik güçleri, Nevruz öncesi bölgedeki arama noktalarını da artırdı.

Jandarma ekipleri, arama noktalarında tüm araçları didik didik arıyor. Şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda ise örgütten kaçan teröristler yakalanıyor. Güvenlik güçleri, mart ayında şimdiye kadar 18 teröristi sağ olarak ele geçirdi. Aynı dönemde 10 terörist operasyonlarda öldürülürken; 4 terörist ise örgütten kaçarak güvenlik güçlerine sığındı.

Bölgede hava destekli operasyonlar sürerken Mehmetçik ise karada mayın taramasını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte teröristler yeniden patlayıcı tuzakları kurmaya başladı. Arazide mayın arama taramalarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri, terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen patlayıcı madde ve mayın tuzağını patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getiriyor.

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde birisi kadın 10 teröristin öldürüldüğü bölgede yapılan aramalarda, önemli miktarda tuzaklanmış el bombası ele geçirildi. Son bir hafta içerisinde güvenlik güçlerinin patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirdiği 3 patlayıcı madde ve mayın kullanma olayında teröristler, 10 kilo 25 gram A-4 plastik patlayıcı kullandı. Ayrıca, 5 adet tuzaklanmış mühimmat (Muhtelif) ele geçirildi.