kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay kararından sonra türbanda karmaşa sürüyor

Hüseyin CUMALI- Ahu BOZLAR- Tarık YILMAZ
Danıştay'ın, YÖK Başkanı'nın türbanı serbest bırakan kararını iptal etmesi kaosu derinleştirdi. Bazı üniversiteler uygulamayı sürdürdü, bazıları türbanlı öğrencileri almadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Danıştay kararından sonra türbanda karmaşa sürüyor
Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK Başkanı Prof. Dr.Yusuf Ziya Özcan'ın türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınması yönünde rektörlere gönderdiği yazıyı genelge kabul edip yürütmesini durdurmasının ardından, dün üniversitelerde yine karmaşa yaşandı. Özcan'ın yazısından sonra türbanlı öğrencileri almaya başlayan bazı üniversiteler uygulamayı sürdürürken, bazıları ise türbanlı öğrencileri üniversiteye almadı.

KONYA VE SİİRT'TE GİRDİLER
Genelgeye uyarak türbanlı öğrencileri almaya başlayan üniversitelerden Sakarya Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi dün buna devam etti. Kararın iptal edilmesinden sonra dün sabah otobüslerle ve minibüslerle Sakarya Üniversitesi'nin Esentepe Kampusu'na gelen türbanlı öğrenciler dün de derslere türbanla girdi. Üniversite yetkilileri kendilerine bir tebligat gelmediği için eski uygulamayı sürdürdüklerini söylediler.

KTÜ VE HARRAN ALMADI
Yine YÖK yazısının ardından türbanlı öğrencileri almaya başlayan Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi ise Danıştay'ın yeni kararına uyarak dün sabahtan itibaren türbanlı öğrencileri derslere almadı. Okullarına gelen öğrencilerden bazıları, türbanlarını çıkarıp içeriye girdi. Konuyla ilgili konuşan KTÜ Rektörü İbrahim Özen, "Maalesef yüksek öğretim kurumlarında kaotik bir ortam, istemeden de yaşanmaktadır. Anayasa Mahkemesi'nin alacağı kararla bunlar son bulacaktır" dedi.