kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Gizli görüntü ve ses alan tazminat ödeyecek
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bir okul müdürünün ses ve görüntülerini gizlice kaydeden kişi hakkında açılan manevi tazminat davasını reddeden Mersin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. Yargıtay'ın bu kararı, Ankara Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci ve üst düzey komutanların ses kayıtlarının YouTube sitesine düşmesiyle yeniden başlayan tartışmalarda, emsal niteliğinde olacak. Ses ve görüntüleri gizlice kaydeden kişiler, tazminat ödeyecek.

Urla Belediye Başkanı kefaletle tahliye oldu
İzmir'de Hortum Operasyonu'nda tutuklanan ve 8 aydır cezaevinde bulunan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, yardımcısı Hasan Hüseyin Özden ve ETA şirketinin sahibi Hasan Ege Tütüncüoğlu 10'ar bin YTL kefaletle tahliye edildi. "Suç işletmek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, zimmetin açığa çıkmaması için hileli davranışta bulunmak" gibi suçlardan 33 yıla kadar hapsi istenen Karaosmanoğlu'nun tahliyesi davul zurnayla kutlandı.

Kara harekâtı kapalı oturumda görüşülecek
TBMM, iktidar, muhalefet ve TSK arasında tartışmalara neden olan sınır ötesi kara harekâtına karşı Irak ve ABD'nin tutumu ile harekatın süresi ve geri çekilmenin zamanlamasıyla ilgili verdiği genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri 20 Mart'ta kapalı yapılacak. CHP'liler, ön görüşmelerin açık yapılmasının kendi açılarından sakıncası olmadığını belirtmelerine rağmen, AKP kapalı oturumda ısrarlı. Kapalı oturumda muhalefete Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in bilgi vermesi bekleniyor.

Dink komisyonu O.S.'yi dinleyecek
TBMM İnsan Hakları Dink Cinayetini İnceleme Alt Komisyonu; Dink cinayetinin katil zanlısı O.S.'yi dinleme kararı aldı. Komisyon ayrıca Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 7 tutuklu sanığı dinlemek için İstanbul'da cezaevlerine gidecek. Komisyon, İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah'ı da dinleyecek. Komisyonun dinlediği Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Ayhan Trabzon'da 25 muhbir olduğunu söyledi.