kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir İstanbul beyefendisiydi

* HÜLYA KOÇYİĞİT: Kenar Pars; oyunculuk yeteneği sonsuz, iyi yürekli bir dosttu. İnsanları sevgiyle kucaklayan, bulunduğu ortama sıcaklık katan bir ağabeyimdi. En olumsuz durumlarda dahi sıkıntıları azaltırdı. Çok da iyi bir aktördü. Vefat etmesi çok üzücü. O bir İstanbul beyefendisiydi. Nesli tükenen insanlardandı...

* TARIK AKAN: Kaybı beni iki kat üzdü. Hem sinema adına, hem Bakırköy adına. Benim de yaşadığım Bakırköy'ün sembolüydü. Bize azınlıktan kalmış değerli bir büyüğümüzdü. Onunla aynı mesleğin mensubu olmak, aynı semtte oturmak gurur kaynağıdır. Sinemamız büyük katkısı olmuştur. Değerli bir ustayı kaybettik.

* KADİR İNANIR: İyi kalpli, kimseye zararı dokunmayan biriydi. O kadar çok sayıda filmde oynamasına rağmen birikimi yoktu. En belirgin özelliği; Türk Sineması'nın çöküşte olduğu dönemlerde kendini salıp yardım istememesiydi. Gitti bir büfe açtı, yetmedi duvar saatleri sattı. Her zaman onurlu, başı dik bir büyüğüm olarak hafızamda olacak.

* NURİ ALÇO: Kenan Pars, bizim birçok filmde birlikte çalıştığımız bir büyüğümüz, abimizdi. Gerçekten ölüm haberi hepimizi hüzünlendirdi. Kötü karakterleri canlandırıyordu. Sinema çevresinde çok sevilen, gerçek bir babacan, İstanbul beyefendisiydi. Onun ölümü eski Türk filmlerinden vazgeçmeyenler için de büyük bir üzüntü olmalı.
Haberin fotoğrafları