kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Havuz katili balık...

29 Şubat tarihli gazetede yer alan bir haber, özellikle başlığıyla, bazı yorumlara ve soru işaretlerine yol açtı.
Gemideki Balık Havuzu Öldürdü başlıklıydı haber... Spota bakalım:
"İğneada'da balık çiftliği gemisindeki 9 metrelik havuzda yaşamını yitiren 25 yaşındaki mühendis için "Vurgun yedi, öldü" iddiası, şüpheli bulundu.."
Ve haberin ilk cümlesi:
"Kırklareli'ne bağlı İğneada açıklarında bulunan dünyanın ilk balık üretim ve fabrikasyon gemisi 'Sapanca'da çalışan Su Ürünleri Mühendisi Tuncay Şimşir (25), 9 metrelik somon balığı havuzunda hayatını kaybetti..."
Birkaç okurdan başlıkla ilgili ironik, kısa yorumlar almıştım. SABAH okuru, Radikal yazarı Hakkı Devrim de haberle ilgili bir yorum yaptı.
Şöyle yazmıştı, 4 Mart günü, başlığa değinerek: "Sorsam size, şu haber başlığından ne anladınız diye: 'Gemideki balık havuzu öldürdü'; bir cevap verebilir miydiniz bana?.. Ölen kim? 'Havuzu öldürdü' demişler, yoksa havuz mu? Ya katil? Bir balık mı? Nasıl bir balıktır bu, gemide ne işi var?..Gemide bir balık havuzu vardı da, genç adam bu havuzda mı boğuldu? İçinde süs balıklarıyla bir bahçe havuzu mu?..
Ayrıca "muhabir arkadaşıma sormak isterdim" diyor Devrim:
"İçinde, biri 9 metre derinliğinde 11 havuz barındıran geminin ne mene bir yapısı olduğunu da anlatmak gerekmez miydi biz okurlarına?"
Başlığın anlam kaymalarına yol açtığı, geminin alışılmamış olduğu da kesin. Belki bu haber bağlamında olmasa da, bu konunun 'devamı' anlamında, Son soruya yanıtları da içeren bir 'yerinde röportaj' da gerçekten aydınlatıcı olabilir(di).