kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

Sekiz memurun cezası ertelendi
Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda yaşanan şiddet olaylarının müdür ve memurları ilgilendiren davasından hapis cezası çıktı. Mahkeme, 8 sanık hakkında verilen 1'er yıl cezanın denetimli serbestlik sistemine göre ertelenmesine karar verdi. Yuvadaki şiddet görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından 9 bakıcıdan ayrı olarak dönemin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup G., Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Y., ile görevli personeller S.S., A.D., H.A., G.K., Z.K. ve S.B. hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla asliye ceza mahkemesinde dava açılmıştı.

Teröristler maden ocağı bastı: 1 ölü
HATAY
Amanos Dağları Kocadüz Yaylası'nda maden ocağında çalışan Fikret Sönmez (42) ile Mehmet Şimşek'i (38) teröristler tarafından silah zoruyla kaçırıldı. Teröristler, kendilerine erzak getirmesi için kente gönderdikleri maden ocağında şoför olarak çalışan Fikret Sönmez'i dönüşte jandarmaya bilgi sızdırdığı gerekçesiyle öldürdü. Kaçırılan diğer maden işçisi Mehmet Şimşek'in teröristlerin elinde rehin tutulduğunu belirten Hatay Valisi Ahmet Kayhan bölgede geniş çaplı operasyon ve sıcak temasın sürdüğünü söyledi.

Adı, güzel sanatlar vakfıyla yaşayacak
Ünlü armatör Bülent Kalkavan'ın oğlu Faruk Kalkavan'ın, 14 Ocak'ta cipiyle çarparak ölümüne neden olduğu olayda, 29 yaşındaki Sinem Yalçın hayatını kaybetmişti. Marmara Üniversitesi Tekstil Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi gören, Sinem Yalçın'ın adı, ailesinin kurduğu vakıfla yaşayacak. Maddi durumu kötü olan yetenekli öğrencilere burs verecek "Sinem Reyhan Yalçın Güzel Sanatlar ve Eğitim Vakfı" bünyesinde güzel sanatlar okulu da açılacak.
Haberin fotoğrafları