kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik kasadaki korsan

* 12 Ocak 2008'de İstanbul Beşiktaş'ta, korsan DVD ve CD satan bir işyerine yapılan baskında 80 bin korsan DVD ele geçirildi. İki kişinin gözaltına alındığı olayda polis, çelikten yapılmış bir sığınağı ortaya çıkarmıştı.

* Çete elemanlarının operasyonlarından korunmak için inşa ettiği sığınağa girmek için beş saat uğraşan polis, itfaiyeden aldığı yardımla sığınağa ulaşabilmişti.

* Çelikten duvarı olan sığınağa girmek için önce balyozu deneyen polis sonuç alamadı. Sığınağın içerden kilitlendiğini ve iki kişinin içerde olduğunu tespit eden polis, sığınağın çelik kapısını itfaiyenin getirdiği spiral makinası ile kesmeye başladı. Polisin kararlı olduğunu gören çete üyeleri, beş saat sonun polise teslim oldu. Çetenin, polis operasyonlarından bina girişinde bekleyen gözcülerin kullandığı seyyar ziller ile haberdar oldukları ve sığınağa geçerek kapıyı içerden kilitledikleri tespit edildi.

* Sığınağı koruyan çelik kapıyı da ray sistemli dolap ile gizleyen çetenin güvenlik kamerası ile bina içini kontrol ettiğini belirleyen polis, sığınağın duvarlarını çevreleyen çeliğin kalınlığının 10 santim olduğunu açıkladı.